Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (27/88) > >>

Zmajur:
Evo napokon sam stavio makinu na ramu. Upalila je bez problema ali prvo ste me muci dobava ulja. Naime, natocio sam ulje, ozracio pumpu i odvojio crijevo ulja sa karburatora. Motor vec radi 10tak minuta u leru ali ulje jos ne izlazi na cijevcicu. Dali treba cekat duze vrijeme ili ?
Drugo, malo mi zivahno radi u leru dok je topal i jednostavno dizna vise ne reagira. Sta bi to moglo biti? Falsi zrak ili automatski cok?

dr.mrgood:
Ne treba, ulje mora lagano kapat dok motor radi i to relativno odmah, kakvih 10 minuta. Ako nisi sam napravio mjesavinu riskiras da zariba masina.

Sta znaci "dizna vise ne reagira"? Koji je karb i dizna?

Zmajur:

--- Citat: dr.mrgood - 11 Siječanj, 2023, 15:17:35 ---Ne treba, ulje mora lagano kapat dok motor radi i to relativno odmah, kakvih 10 minuta. Ako nisi sam napravio mjesavinu riskiras da zariba masina.

Sta znaci "dizna vise ne reagira"? Koji je karb i dizna?

--- Kraj citata ---

Napravio sam cca tri litre s mjesavinom od 2%. Ulje curi na ozracni vijak od pumpe, ali nikako na crijevo koje se spaja na karburator. Karburator je delorto pha 17.5, dizna je 60, filter je original, poklopac na karburatoru je na mjestu, blokada skinuta.

Diram se u smjesu dok radi na minimumu, cirka sadnje oko 2.5 kruga mozda malo vise i osjetim da minimum radi zivahno, lijepo prima gas i odmah se umiri. Medjutim tada zelim smanjit minimum, on ne reagira ravno da skinem vijak....

matija84m:
Ako je sve ok. Seraf smjese bi trebao bit 1.5 krug odvinut.
Moze bit ostilacije za 15min simo tamo. Ali nikako 2.5 kruga.

Poggiali:
Jesi probavao ustima puhat u prikljucak ulja, moozda je nesto uletilo...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju