Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Piaggio Typhoon 50 (2011)-Zveckanje u leru
Zmajur:
Poštovani, odlučio sam se poigrat sa djelomičnom obnovom "bivšeg" skutera od sina, kupljen polovan, upitne kilometraže (kupljen sa cca 7500km, sad ima oko 11000km). Naime isti skuter je bio na dva puta na "servisu" a u tom intervalu se rasuo "izmijenjeni" remen, pa problemi sa falšim zrakom....etc, tako da gubim povjerenje u servisiranje.
Naime u leru se "podosta" čuje "metalno" zveckanje koje ubrzava ali i prestaje dodavanjem gasa. Teško je odrediti od kud dolazi, zvuk je više manje identičan sa svih strana. Strukom sam brodski mehaničar, tako da neće biti problema sa teh.pojmovima, baratanjem alatom...ali ipak skuter je nešto novo za mene.
Hvala.... :happy3:
challenbeen:
ovako nešto?
ja sam nedavno na buildu za KMeta imao problem u kvačilu, tvornička mana i mislio sam da se cijela mašina raspada... a ono doslovno se samo dio kvačila rasuo. treba eliminirati prvo deklo pa onda ići dalje. Moguće da je i ležaj u poklopcu dekla, a moguće da su ležajevi na radilici dali svoje.
Zmajur:
Nista slicno, vise zvecka, kao da se komadić metala se koprca u ventilatoru... pa kad dam malo gasa, to se zalijepi za stijenku i prestane. Budem postao video sutra, mozda pomogne ako mikrofon pokupi taj zvuk. Ako ništa drugo, kad štedim plastike, ici cu redom eliminacije...Auspuh, poklopac ventilatora magneta i eventualno skinut variator. A kad sam već spomenuo varijator, smije li se motor upogonit bez njega?
Zmajur:
Evo video, zveckanje se vise ciije na strani magneta.. Nesto kao lanac kojeg nema....naravno, lol
Poggiali:
jel dihta auspuh na spoju sa cilindrom?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju