Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Luna Vision 50 2T - zaribao

(1/3) > >>

Deni999:
Pozdrav imam problem s navedenim skuterom. Uzeo sam ga neispravnog i na kraju sam vidio da je masina izgubila kompresiju pa sam ga rastavio. Kad sam rastavio vidio sam da se raspao iglicasti lezaj i zarezao cilindar. Pa sam narucio novu termogrupu 50 kubika. Ali prije toga sam skinuo masinu s rame i ispuhao kompresorom prostor gdje je radilica i sve ponovno ocistio da ispusem sve oko radilice. Nakon toga kad mi je dosao kit i novi mallosi iglicasti sve sam sastavio i upalio. I nakon minute rada opet mi je zaribao. I danas sam imao vremena i opet sve rastavio da vidim sto je. I opet je jedna iglica od iglicastog lezaja zarezala cilindar cijelom duzinom. Sada mi nije jasno kako se to dogodilo s obzirom da sam ispuhao prostor oko radilice i ovaj novi malossi iglicasti je citav to jest nije se raspao. Takoder osiguraci klipa nisu ispali nego su ostali na mjestu. Sto se moglo dogoditi i jos vaznije kako mogu provjeriti je li sve cisto da znam slijedeci put prilikom montiranja jer stvarno nemam zivaca da mi se to opet dogodi ?

challenbeen:
Kako znas da se iglicasti na radilici nije raspao? Kako si to provjerio?

Deni999:
Aha vidis na to sam zaboravio. Uf znaci trebalo bi razdvajati blokove ili ima druga opcija. Koje su sanse da se to dogodilo i isplati li se reparirati radilicu ili je bolje uzet komplet ispravnu masinu ? E i da napomenem kad sam skinuo klip i gledao sam ima li klipnjaca lufta gore dolje i nije imala niti malo pa ne znam znaci li to da bi iglicasti lezaj radilice trebao biti ispravan ?

matija84m:
Ocito je ostalo metala od prije u karteru i sada ga je diglo pa podrapalo cilindar.
Jbg blokove je najsigurnije otvorit i sve oprat da si siguran da nema djelova iglicastog.

Deni999:
Da ocito je do toga onda. Nego isto me cudi s obzirom da sam ispuhao s kompresorom sve iz kartera da je ostao dio iglicastog. A sad neznam sto bi jer mi se i ne da bas rastavljati blokove popola jer nemam bas puno slobodna vremena.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju