Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Beverly 500 Cruiser, 2009. - zaletava se gas
JogFromYamaha:
Treba ti 720kn posebnog poreza na prometna vozila
treba ti izjava o homologaciji koja se kod piaggio servisa placa 350kn
trebas nulti tehnicki + nova tablica + nova knjizica + polica osiguranja cca 1100kn
balki:
Će bit još i PDV + carina?
faster:
ne plaća se pdv ni carina , treba pazit da je motor prešao više od 6000 km jer ga onda smatraju novim bez obzira na godinu jer ona ide druga procedura
https://carina.gov.hr/pristup-informacijama/propisi-i-sporazumi/trosarinsko-postupanje/dodatne-informacije-o-trosarinama-i-posebnim-porezima/posebni-porez-na-motorna-vozila-3650/informativni-kalkulator-za-izracun-ppmv-a/4838
tu možeš točno provjerit koliko će te izići plus homologacija i potvrda proizvođača cca oko 700 kn.Ako ćeš sam ganjati papirologiju na carini možeš uštediti 250-300 kuna koliko košta špediterska usluga ali si onda miran.Dalje ide tehnički, porez na kupovinu rabljenog ako si ga kupio od privatne osobe, ako je od firme onda ne ide (isto kao da si ga kupio i u hrvatskoj u tvom slučaju 400 kuna) pripazi na odjavu vozila jer italija ima neke svoje propise , mislim da ga možeš odjaviti tek kad prijeđe granicu ali nisam siguran, raspitaj se. iz slo i iz njemačke to ide malo jednostavnije, dobiješ odmah račun ili kupoprodajni i poništenu prometnu tj odjavljen motor
auriga21:
mali update za motor, nisam zaboravio na forum!
danas sam zvao prikratki, rekli su mi da ga ne znaju sta ne valja i da ga ne znaju popravit i da dodjem po njega... skuter je ravno 4 mjeseca kod njih, nista nije napravljeno niti popravljeno...
tak da eto, sad vec 2 ovlastena servisa ne znaju kaj bi s njim... sad je opet borba u glavi dal ga odvest u moto mondo u zagreb ili master motor nautiku u rijeci... moto mondo mi je 3 kilometra od kuce pa me to dosta privlaci ali s njima imam iskustva za roknut se momentalno medju oci, dok za master moto imam samo rijeci hvale al su 200 km od mene...
savjeti su dobrodosli...
matija84m:
Ja bi iso linijom manjeg otopra. Moto mondo pa ako ne naprave onda drugi slucaj ostaje kao zadnja opcija. Sretno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju