Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gilera Nexus 250ie tesko paljenje, gasi se odma pri dodavanju gasa
Boka97:
Pozz svima nakon jednog rijesenog problema odmah je tu i drugi, znaci skuter sam vozao sasvim normalno nije bilo nikakvih problema, danas pođem na kavu upalim skuter kad ono problem, skuter se gasi pri dodavanju najminimalnijeg gasa, osim kad ga pomalo dodajem dok ne podigne obrtaje, tesko pali, vatru baca iz auspuha ko kakva uljara od 1000 kubika, stavim novu inekciju problem i dalje tu, vratio sam staru nazad ,skinem svijecicu crna potpuno, ako je neko imao isti problem da objasni kako ga je rijesio, klapna usis i svi filteri cisceni prije 3-4 dana. :redface: :redface:
Poggiali:
lambda je ispravna? probaj je grijat vatrom i mjerit na jacku jel dize voltazu, potrazi po yt how to test o2 sensor...
Boka97:
Za lambdu ne znam, skuter kad upali radi 20tak sekundi i sam se izgasi ili ako mu dodam gas, otisao prije ovog do grada skuterom radio sasvim okej, nakon 10tak minuta da ga upalim pojavi se taj problem :icon_scratch:
balki:
Izgleda da zaljeva gorivo. Ako je injector OK onda prvo provjeri instalaciju. Injector kod rada na jednoj žici ima stalni + a drugu ECU (tijelo usisa) impulsno spaja na masu i tako određuje "duty cycle". Ako ta žica ima probijenu izolaciju i dodiruje masu to će držati injector otvorenim i zaljevati će.
Ako je instalacija OK onda provjeri sondu (trebao bi imati upozorenje na displeju ako se ECU buni protiv sonde), ili je sam ECU probio ili poglupio pa drži injector otvorenim.
Boka97:
Na displayu ne pokaziva nista ,nikakav problem, sutra cu skinuti sondu pa je provjerit, nadam se da je ona, mozda je i dotrajala..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju