Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Peugeot Zenith, dizanje remena pomoc!
Poggiali:
ahaa, sad kad bolje pogledam, nisam skontao da je kraci, onda je sigurno razlika u remenu...
ne znam kolko taj skuter moze serijski ici, ac trekker ima kratku getribu i 80 po satu je max max (da bi kotac napravio krug, zvono se okrene 13.4 puta)... u brdo me vukao 40, ja imam 105 kila...
bezdanas:
Momci, nisam mogao skinuti saraf sa kvacila jer nemam alat za to. Iz***ao se 3 sata nema sanse. Uglavnom polutke kvacila se otvaraju normalno ne steka nigdje. Probao sam bez dekla i skuter otvara i zatvara i variomat i polutke kvacila normalno. Medjutim kad skinem kvacilo rasirim polutke do kraja i ubacim remen ne moze da se nagura dalje od ovog nekog "distancera" a ni pri punom gasu ne moze da se spusto dalje. Saljem vam sliku u privitku pa vidite ima li rijesenje za to.
bezdanas:
--- Citat: Poggiali - 11 Lipanj, 2022, 20:08:36 ---kome su se zamjerila perca na ventilatoru da ih je izubijao onako :toothy11:
kad skines variomat, spojis ga sa ventilatorom, i stavis remen, do koje visine stoji remen?
jel ti remen kad je ugasen skuter, ostane na bolcni variomata ili je stisnjen iznad?
Inace serijski pezo mi je bolje iso sa dayco remenom nego bandom...
edit, sad gledam, nije ni meni serijski vario puno vise dizao, al vidim da nemas limic na variomatu koji drzi da mast ne izlazi..
--- Kraj citata ---
Perca ventilatora su neka prica iz proslosti od kad je skuter bio u nekom drugom vlasnistvu i meni ih je bilo zao hahah
Remen sa variomatom i ventilatorom ulegnr do.kraja, stavio sam par podloski da ga ni ne stisce a i da ima dovoljno lufta da zavrti. Limic na vario sam cuo da je blokada pa sam sminuo svakako nema ulja u njemu.
--- Citat: Vragolasti Denis - 16 Lipanj, 2022, 11:17:44 ---Ovako ocrtan variomat ukazuje na probleme u prijenosu. Remen je serijskih dimenzija kao i rolice. Centralni feder da je pre mekan skuter bi bar podigao remen do vrha na nizbrdici bez obzira sto bi upadao u rupu na uzbrdicma.
Znaci ostao je variomat i polutke. To su jedini pokretni dijelovi jos.
Kod variomata pregledaj stupice po kojima idu klizaci. I provjeri piksu od bolcne.
Polutke skini poklopac na polutkma i vidi jesu li podmazane i u kakvom su stanju kanali i pinovi.
Javi rezultate
--- Kraj citata ---
Stupice su ravne klizaci ne zapinju nigdje, polutke imaju ovaj neki prsten koji me otprilike koci.
--- Citat: Poggiali - 16 Lipanj, 2022, 16:25:23 ---
--- Citat: bezdanas - 16 Lipanj, 2022, 08:58:43 ---Stavio sam dayco remen 700x17.7x30 medjutim kad ga stavim na zadnje polutke da bi ga nabio na bolcnu moram malo stisnuti polutke da udje unutra i tad opet stoji nekih 5mm u polutkama. Nema veze pomirio sam se s tim da je tako ne kupuje mi se jos jedan remen. Imam drugi problem sad. Naime skuter razvrtava obrtaje na nogari dobro i u ravnici razvija brzinu do 65km/h ali kad uzbrdo krenem padnu obrtaji i uz brdo ide 30km/h i prilicno vuce do pola gasa od pola samo drzi iste obrtaje i ne razvija vise od 30km/h. Dali je problem u centralnom serijskom federu ili nesto drugo. Karburator je ociscen i nastelan na dva kruga gdje ima najvise okretaje a iglica karburatora je podesena na drugi stepen odozdo i ne pravi razliku na bilo kojem je stepenu.
--- Kraj citata ---
hmm, oznaka na mom dayco remenu je bila 17.5x765 LE 7191
Remen je bio dublje u straznjim polutkama nego bando, jer je bio i nesto kraci i uzi od bando remena. Samo ja sam se igrao i stavljao podloske iza kalote variomata i na bolcnu dok nisam dobio najbolje... Mislim da je isla max 0.75mm podloska bez da pravi problem za kurblu.. Pezo zracno i vodeno hladjenje nemaju iste duzine bolcne i mali zupcanik kurble pa se i sa tim mozes igrati, ja sam svog prije prodao ... Jer i samom promjenom variomata nisam puno dobivao na serijskom skuteru ( probao sam polini i yasuni)
Ja sam na svom sa 8.5g stavio 8g rolice, ostalo je bilo pre lagano, centralni feder od piaggia, serijski, je nesto meksi od pezo federa, pa sam sa njime vozio i male federe kvacila, najmekse kad bi stavio od malossi.a bili bi pretvrdi, onda sam vratio serijske i izbusio par rupa na paknama te time dobio optimalan start. Cim stavis tvrdje, skuter je preslab, pa dugo klizi kvacilo umjesto da sastavi.
--- Kraj citata ---
Drug ovo je druga masina, remen preko 720 lupa o deklo i ne nalijeze na bolcnu variomata tako da mi je neizbjezan remen ove velicine koji je ujedno najduzi za ovu seriju.
Momci pomozite mi samo da skontam jel ovo neka blokada ima li rijesenja da se remen spusti nize? Ili je jedino rijesenje druge polutke bez ovog zuba. Pogledajte prethodnu sliku u privitcima.
Poggiali:
zadnje polutke ti nisu u blokadi, to bude taj dio na nekim polutkama koji malo strsi... mozes probat druge polutke, ako ove nisu linearne se moze isplatit, ako jesu , ja nebi dirao..
restrikcija/blokada na variomatu ovako nekako izgleda https://sbd.etailercdn.de/media/pimg/o/e/thumbs/264255_2667216.jpg
ti kad si mako onaj limic koji drzi mast na rolicama promjenio si i masu variomata, tako da utice i na tezinu rolica.
Kad je variomat u pocetnom polozaju, remen treba doc do bolcne, ako ne, to je ko da kreces iz "druge" i to ti je to, nemas nekih kemija na serijali, sad ti ostaje prakticki mjenjat potrosene dijelove za iste takve ili ici na tuning...
bezdanas:
--- Citat: Poggiali - 16 Lipanj, 2022, 22:57:18 ---zadnje polutke ti nisu u blokadi, to bude taj dio na nekim polutkama koji malo strsi... mozes probat druge polutke, ako ove nisu linearne se moze isplatit, ako jesu , ja nebi dirao..
restrikcija/blokada na variomatu ovako nekako izgleda https://sbd.etailercdn.de/media/pimg/o/e/thumbs/264255_2667216.jpg
ti kad si mako onaj limic koji drzi mast na rolicama promjenio si i masu variomata, tako da utice i na tezinu rolica.
Kad je variomat u pocetnom polozaju, remen treba doc do bolcne, ako ne, to je ko da kreces iz "druge" i to ti je to, nemas nekih kemija na serijali, sad ti ostaje prakticki mjenjat potrosene dijelove za iste takve ili ici na tuning...
--- Kraj citata ---
Sutra cu vratiti taj dio koji identicno izgleda i nisam siguran dali je to nedto dto drzi mast ili blokada. Logicki vodjen niti jedna vrsta skutera nema mast u variomatu a ni dio koji drzi mast pa sam skinuo taj dio variomata. Nadam se da ce tvoja teorija rijesiti problem dizanja remena. Lijep pozdrav javim rezultate sutra poslije 16:00h.
Edit: Remen na praznom hodu lijeze na bolcnu variomata i nategnut je do kraja. Medjutim tako nategnut se ne penje do vrha polutki kvacila sto znaci da nema dovoljnu duzinu. Isto kao sto u polutkama kvacila ne moze zbog ovog ispupcenja sici do dna ne moze se na maksimalnoj brzini popeti na vario do kraja. Sto u logickom smislu znaci da je iako je duzi od serijale remen ipak kratak. Pitanje je dali postoji neki rijesenje? Mozda neko ko se susreo sa istim skutom ili problemom?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju