Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Peugeot Zenith, dizanje remena pomoc!
bezdanas:
Momci trebam savjet, u pitanju je skuter iz 98 koji sam jeftino kupio u dobrom stanju pa bi htio da ga malo sredim za voznju. Na masini je sve orginalno osim sto je neko stavio zute federe na kvacilo. Rolnice su bile 8.5gr orginalne ja sam stavio od 7gr. Problem je sto skuter ne dize remen do kraja. Na njemu je orginalni bando remen standardnih dimenzija 691x18x30 koji je sa 18mm debljine vec fino potrosen do 16.5mm. Skinuta je blokada sa variomata ona sto bude iza na peugeot skuterima. Htio bi podici ovaj remen do kraja al ne mogu da skontam na koji nacin. Jedino sto mi pada na pamet je malo duzi remen. Dobro bi mi dosao neki vas savjet.
JogFromYamaha:
kupis novi remen i 8,5g utege i dizat ce ga do kraja
bezdanas:
Zaboravio sam napomenut da sam takodjer skidao auspuh trazio blokadu nisam mogao naci nikakvo suzenje bila je pipa na auspuhu al sam je odsjekao i zavario. Skuter dostize brzinu na ravnom do 65km/h al uzbro jedva 30 ide.
--- Citat: JogFromYamaha - 10 Lipanj, 2022, 13:00:18 ---kupis novi remen i 8,5g utege i dizat ce ga do kraja
--- Kraj citata ---
Mislis da ce na orginalnoj velicini ici do kraja? Meni se cini da bi ipak par milimetara trebao duzi.
Poggiali:
kome su se zamjerila perca na ventilatoru da ih je izubijao onako :toothy11:
kad skines variomat, spojis ga sa ventilatorom, i stavis remen, do koje visine stoji remen?
jel ti remen kad je ugasen skuter, ostane na bolcni variomata ili je stisnjen iznad?
Inace serijski pezo mi je bolje iso sa dayco remenom nego bandom...
edit, sad gledam, nije ni meni serijski vario puno vise dizao, al vidim da nemas limic na variomatu koji drzi da mast ne izlazi..
bezdanas:
Stavio sam dayco remen 700x17.7x30 medjutim kad ga stavim na zadnje polutke da bi ga nabio na bolcnu moram malo stisnuti polutke da udje unutra i tad opet stoji nekih 5mm u polutkama. Nema veze pomirio sam se s tim da je tako ne kupuje mi se jos jedan remen. Imam drugi problem sad. Naime skuter razvrtava obrtaje na nogari dobro i u ravnici razvija brzinu do 65km/h ali kad uzbrdo krenem padnu obrtaji i uz brdo ide 30km/h i prilicno vuce do pola gasa od pola samo drzi iste obrtaje i ne razvija vise od 30km/h. Dali je problem u centralnom serijskom federu ili nesto drugo. Karburator je ociscen i nastelan na dva kruga gdje ima najvise okretaje a iglica karburatora je podesena na drugi stepen odozdo i ne pravi razliku na bilo kojem je stepenu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju