Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Yamaha Majesty curi ulje
faster:
Dakle,radi se o yamahi majesty 400 2012 god i 30000 km.prije par dana primjetio sam da nakon vožnje ispod skutera ostaje par kapi ulja.Ulje kapa sa lijeve strane,ispod dekla na jedan od 2 plastična čepa(lulice) koji meni izgledaju kao neki odušak ili usis.također sam primjetio da je filter zraka dosta masan a promijenio sam ga lani,obadva.jU njemu je motul 10w40 i ne fali ga,razina je ista.Jedino šta je nedavno rađeno je promjena ulja u prijenosu.Sumnjam da je naliveno ulje krive gradacije ako se to može povezati sa curenjem.Svaka pomoć i savjet je dobrodošao
Poggiali:
da nije previse ulja stavljeno u prijenos pa na odusak izbacuje ?
faster:
A neznam,taj odušak je dosta daleko od prijenosa.vjerujem da ga je taman ulio ali krivu gradaciju je sigurno ulio.u manualu piše 10w30 on je ulio hipenol i uvjerio me da je to bolje.jedan je od poznatijih mehaničara i nemam razloga ne vjerovati mu.
faster:
definitivno izlazi iz dekla, samo po mirisu ne mogu zaključiti jeli hipenol ili ulje iz motora
JogFromYamaha:
Da ti ga nije prelijao i da ti sada pare i visak baca kroz egr sistem preko airboxa i u onu drenaznu lulicu od airboxa.
I vidi da ti poklopac glave ne slini.
Uglavnom ako nemozes indentificirati gdje slini operi cijelu masinu upali da radi i gledaj di masti.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju