Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR50 (ne)di-tech kombinacija
zagi988:
Mislim da me termostat na glavi laže... nemoguće da je 73 °C voda na cajgeru ovak malo... jer donji rub crvenog je 115.
zagi988:
Sad sam premjerio... sa 25 ohma otporom između žice termostata i šasije cajger se popne na cca 5 mm od crvenog. Ok, trebao bi se popest na crveno skroz ali zadovoljan sam i s ovim...
Znači da mi termostat zafrkava.
Mjerio sam otpor između termostata i šasije, nema ga. Mjerio sam dal je drukčiji otpor kad je na šasiju ili direkt na termostat, isto je, znači ima dobar kontakt s glavom.
Znači stvarno je ostalo samo da mi je termostat u banani.
A di ga nabavit? :toothy12:
zagi988:
Ok, smjesu smo sad posložili izgleda.
Sad ćemo vidjet oće past potrošnja jer je bila reko bi oko 4-5L/100 km.
E sad, pitanje koje ide sljedeće je dal ima način za dobit precizniji brzinomjer, a ne da laže 15 km/h...
gavranpero:
Kad kažeš termostat, misliš u stvari na senzor temperature na glavi cilindra ? Takodje, mislim da ti je tačan senzor, jer kod mene se kazaljka čak ni ne pomjeri na 70C ili jako malo. Mogu ti slikati. Dok npr. kod 90C, dodje do pola skale, što znači (pretpostavljam) da reaguje tek preko nekih 70-75C, što je po meni OK.
Za brzinu nema neke pomoći (barem ne znam da ima), osim da kupiš digitalni mjerač i ugradiš, ili mjeriš sa aplikacijom preko GPS-a telefona. Kod mene lažna brzina raste eksponencijalno, što brže idem, više laže. Do 20kmh tačan, 40kmh =35kmh, 60kmh=50kmh, 90kmh=75kmh. Btw, uspio sam navući 82kmh po GPS-u, ali pognut, tako da pojma nemam koliko je pokazivao.
gavranpero:
U stvari, tek na 75-76C se odvoji. Sad, može biti da nisu ovi kineski mjerači tačni i jednako baždareni.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju