Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR50 (ne)di-tech kombinacija

<< < (12/29) > >>

matija84m:
A po kazaljki tesko tesko znat kolko stupnjeva je to.
Ovo ce bit za psiholoski mir

gavranpero:

--- Citat: gavranpero - 14 Lipanj, 2022, 00:03:18 ---Kod mene kad dodje na 1/4 skale ili malo jače, temperatura je prešla 80C. Tolerišem do 90C, nakon tog gašenje i odmor.
Mislim, to su situacije  uglavnom sa dvoje, brdo, paklene vrućine, mada zna i ovako, na dužim relacijama gdje su gužve, pa nema cirkulacije zraka. 
Glupo mi je takodje što nema lampica koja bi upozorila na eventualno pregrijavanje, već uvijek moram da gledam čas na jedan, čas na drugi pokazivač temp, jer digitalni nije pouzdan u slučaju da otkaže vodena pumpa. Znači samo senzor na glavi cilindra pokazuje stvarnu situaciju.

--- Kraj citata ---
I ja imam isti senzor, a naravno da pratim i kazaljku na satu, digitalni mjerač mi je orijentacija koliko mogu još prije gašenja. Rekao bi da digitalni mjerač može pomoći da ranije ohladim mašinu, jer na stock je uvijek na pola skale pri 90C, a to nije dobro, previše je. Od viška glava ne boli, neka mjerača.

Dodaću još da se termostat otvara na nekih 65C. Ode kazaljka u tom trenutku i na pola skale, pa se vrati ubrzo nazad.

BTW, nabavi i obrtaljku, imaš onih digitalnih na Aliju za malo para.

gavranpero:

--- Citat: zagi988 - 21 Lipanj, 2022, 12:59:31 ---Treba skidat plastiku za štelanje lampe? Ne treba.

--- Kraj citata ---

:kuler:

dario007:
Opet ovisi jesi stavio na odlaz ili povrat senzor temp,ali ja taj dio ne znam,niti znam da imas i original senzor u kombinaciji,samo sam htio dat dobronamjeran savjet. Ako je na povratu,znaci da je kiler ohladio vodu i hladnija ide prema bloku.Matija je dao obrazlozenje za druge stavke.Ja sam imao senzor na glavi,pa opet nisam stigao vidjeti da je termostat zablokirao i da je temp otisla u nebo...

zagi988:
Naravno da je na polazu, ko je vidio stavljat senzor na povrat  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju