Tehnički kutak > Garaža
Piaggio X9 500ie SL 2001g - by challenbeen
JogFromYamaha:
Problem sa laksim rolicama je taj da se on vrti i jeje divljiji ali remen pati strasno, proklizuje i pojede se jako jako brzo.
Idi ga sad izmjeri vidjet ces da nije sirine ko novi i da ga fali, zato ti u teranju u max brzinu remen proklizuje jer ga remenice nemogu vise optimalno uhvatiti jer je preuzak ili nemas dovoljno pritiska na njemu da bi ga variomat lovio kako treba.
Pazi i na znakove obojenja variomata to ti je do remena koji proklizava.
ljubo46:
Cek a koji remen vozis i koje je sirine?
Moj nex je isao oko 180kmh po satu
Polini variomat i polini plavi centralni
Remen original ali novi
JogFromYamaha:
Problem koji si sam sebi stvorio je taj da imas kontinuirano klizanje prijenosa.
Zato dok imas variomat ajmo za uzorak uzet originalni, mozes ici maksimalno 1.5-2 grama lakse da dignes obrtaje a da opet variomat ima dosta pritiska da drzi remen da on po samom variomatu ne proklizuje dok ti naglo napucas gas.
Ako hoces jos vise obrtaje trebas ici na meksu centralu i ponovno traziti gramazu s kojom ces imati obrtaje a da ti prenos drzi.
Tebi je cilj da kuplung bude jedini dio prenosa koji proklizuje i varira. U momentu dok ti proklizuje remen sam remen umre jako jako brzo jer prvo ocakleni a ubrzo ga nema, tako i ventilvar variomat i zadnja remenica jako brzo odu u vjecna lovista.
Kod 50ki se to toliko ne vidi jer niti imas okretni moment agregata niti imas masu koju trebas ubrzati pa je efekt rjetko primjetljiv no na agregatima koji su tezi i jaci to se jako brzo manifestira.
challenbeen:
Sinoć i jutros sam tjerao opet X9 nakon par dana pauze (bura) i stigao je opet do 175 km/h :icon_scratch: ne znam kakve su ovo oscilacije.. možda kad se remen pregrije onda se suži, nema što drugo biti. Prvom prilikom ću promjeniti remen, ali prvo moram diskove i disk pločice riješiti :icon_thumright:
Skuter je dobio nov prednji blatobran, starome su puknuti nosači. Jedino sad što bi mogao blatobran dobiti to je blacky boju kao i kufer... :headbang: samo mi se ne žuri sa time, pa ako i ostane cijelo ljeto ovako, neću zamjeriti hahah ... iako bi volio stari prvo pofarbati da vidim kako će stajati estetski ta kombinacija :icon_scratch:
challenbeen:
Izgleda da poprilično velike kilometraže tučem a da mi se ne može desiti neki kvarić... hahaha... naravno da mi se zaštopao auspuh zbog katalizatora i izbio je brtvu što je brtvila spoj na grani a bome se i zagrijao na 300+ stupnjeva pa se i farba raspadala... tako da je krenio grmiti i točno kad sam krenuo pretjecati uz brijeg, samo sam odjedan put čuo jako glasan zvuk kao da sam super sport skuter hahha ... stao sam, ohladila mi se mašina i lagano sam se vratio tih 16 km kući... skuter je rastavljen, auspuh je dobio batine sjekirom, i bačen cigićima, tako da sam sad bez auspuha dok si nešto ne pronađem, tj dok nešto ne naručin... granu za sada neću skidati. nadam se samo da neću čekati preko 20 dana...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju