Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Ne reagira šaraf smjese

<< < (6/6)

giannelli:
Hvala na korisnim informacijama.

Stalanje ventila ide svakih 24.000km

Na 100.000km je vec upitna pohabanost cilindra, doktor svih 4T piaggio Steeef je negdje rekao da je vijek cilindra 75.000km i nebi bilo lose barem karike zamjeniti.

Drugim rijecima polugeneralka nije na odmet.

Takodjer karburatori sa membranom su manje vise ovisni o membrani, zato saraf za smjesu ne cini neku veliku razliku.

Po meni sa svime sto si rekao…. Na tu kilometrazu je to normalno. Ovo zove za polugeneralkom.

muzgavac:
preskočio je sa potrošnje od 4 litre na 6 litara u 10 dana, zato što treba polugeneralku?

Nije na odmet, slažem se, ali da će riješit problem potrošnje, jesi siguran?

Mislim se da skinem karburator i sve dobro očistim, prije daljnjih koraka tipa generalki, što ipak traži ozbiljnije ulaganje za ovoliko star skuter....te je upitno da li se isplati toliki trošak....uostalom nemam simptome da su otišle karike....pri zadnjoj zamjeni ulja recimo, onoliko koliko je naliveno 1.1 litra, toliko sam i iscurio....

Poggiali:
daj pogledaj ovjde, buduci da mozte i od fotoaparata varirat boja

https://mgb.tips/2020/05/23/checking-spark-plugs-for-mixture/

al svakako bi bilo dobro napravit ciscenje karba i ak treba nekaj mjenjat u njemu mjenjat, imas doosta kilometara...

e, koji model svjecice je, ako si mjenjao toplinsku vrijednost moze uticati na boju....

muzgavac:
Najviše mi daje na najdesniju u trećem redu, što bi bilo ok...nadonji red i najgornji sigurno nije.

NGK 1275 CR8E Nickel Spark Plug, uvijek nju stavljam, imam ih 5-6 u boxu iskorištenih :),

Danas sam ga nalio, po mojoj računici sad je potrošio 5,15L/100km, varira mu ta potrošnja nakako čudno zadnjih cca 15 dana, 5 pa 5,5 pa 6...

Uglavnom sam skinuo filter zraka i stavio stari, kojeg sam dobro oprao i osušio, bez dodavanja ičega na njega, novi ću oprat od ulja i osušit.

Iglu klipića sam vratio na srednji zub jer se skuter ipak gasio kad bi mu pustio gas naglo, namjestio mu ler i sad ću vidjet kako će reagirat narednih 100km potrošnja...pa ću krenit na rastavljanje karba nakon toga..

Inače sad stvarno radi ok, ne gasi se u leru, vuče ok....da nije ove potrošnje mislio bi da je sve ok..

giannelli:
j#bote promijeni remen pa mi reci

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju