Tehnički kutak > Tuning skutera
Vespa ET2 - Base Tuning
Bullitt:
--- Citat: dario007 - 01 Svibanj, 2022, 19:38:20 ---Jesi zadovoljan?
--- Kraj citata ---
Uglavnom, malo mi je teško to odrediti jer sam svakodnevno na motoru od 100+ konja, ali čini mi se da ide više nego dobro za pedesetku, veselo se vrti i ima lip zvuk. Po osobnom doživljaju, najveću promjenu je dala veća dizna i bušenje kučišta filtera. Volio bih naći prvu seriju Malossi Wild Liona, više radi vizualnog dojma nego radi dobitka na performansama. Nisam mjerio krajnju brzinu po GPSu, ali dosta prijeđe oznaku zadnju oznaku 80 na kilometar satu, mislim da bi nekih 90 trebala ići po ravnome
TopPerfomance4:
Posjedujem vespu lx na njoj je trenutačno dr evo,malossi wild lion auspuh da onaj prvi,dellorto 17,5ID Glavna dizna je 76,ler dizna je 32,Igla a22 skroz spuštena,airbox sa usisnom lulom od 19mm kučište prerađeno bušena je pregrada ako se dobro pamćenje dobro služi 10mm+8mm variomat je original unutra su 7,2gr rolice,crni malossi feder kvačila centralni feder je klasik ja sam zadovoljan iako imam skračenu getribu i standardni vario prevrti na 85,vespica u 80% slučajeva želi na točak iz starta okretna agilna ima momenta
mic:
--- Citat: Bullitt - 01 Svibanj, 2022, 18:11:54 ---Vespa složena, registrirana, u pogonu....
Došla je sa 17.5 karburatorom tako da je stavljen Top Performance kit, Malossi variomat sa 7.2 valjcima, izbušeno je kučište filtera zraka i stavljena dizna 78. Još ostaje kakav auspuh naći i to je to.
--- Kraj citata ---
Ovo čak fora izgleda :icon_thumright: Je li taj zadnji kraj tj sic nešto prerađen?
Bullitt:
Nazad sam maknuo onaj rukohvat i sic smo brusilicom prepravili da bude u stilu S modela.
https://s1.cdn.autoevolution.com/images/moto_gallery/VESPA-S-50-7764_5.jpg
Mali detalj, ali baš puno bolje izgleda.
Bullitt:
Jedno pitanje za one koji znaju više i za mene koji želim znati više....
Vespa mi troši ko sudoper. Stalno je u full gasu, ali 7 litara na 100 km mi se ipak čini više nego što bi trebalo.
Neos sa sličnim setupom troši 5. Nije da su mi te 2 litre razlike nešto prebitno u životu, ali nervira me svaki drugi dan biti na benzinskoj, a i mislim da je negdje problem pa da ne dođe do većeg sranja.
Postoji li mogućnost da je čok neispravan i da čitavo vrijeme dobiva više goriva?
S moje laičke strane, to mi je nekakav start od kojeg bih počeo...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju