Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Yamaha xmax 250 2013 teško anlaser okrene
stipe:
mene je na beverlyju zafrkavao alnaser, tesko je vrtio...
prvo sam mislio da je akumulator, pa kad sam stavio drugi, bilo je isto
pa sam mislio da je starter, ali kad sam ga izvadio i pregledao, vrtio je dobro...
i onda skuzim da je bilo do releja, izmedju akumulatora i startera. prominija njega (30tak kn) i nakon toga palio bez greske...
provjeri taj relej, ako ne znas di je, prati zice od startera prema akumulatoru...
autobus:
Odlično. Pogledati ču to. Kako bi trebao izgledati taj relej. Nebi.li on trebao biti možda negdje u blizini akumulatora. Meni je aku naprijed iznad fara.
autobus:
On meni čas zavrti normalno iz prve, čas teško vrti i tek iz drugog, trećeg pokušaja normslno. Kako mu dođe. Alnaser nije ziher jer skuter ima 9000 km. Ali da je do alnasera ili releja onda nebi uopće vrtio anlaser. Znači da se razumijemo alnaser na startanje uvijek vrti, što je bitno za znati. A ostalo sam gore naveo kako se ponaša. Malo čudno. Meni to i dalje smrdi na akumulstor
Deki.:
Spoji kablovima na auto pa probaj
autobus:
Kaj se to smije. ? Pa imam njegov stari akum,možda mogu i na njega spojiti.... Uglavnom čuo sam s s servisom gdje je bio akum, kažu da su ga istestirali,opteretili,izmjerili.mu amoersžu prije i poslije i da je na 100%, probali ga puniti a punjač se isključi odmah znači pun je... i da je stvarno akum ispravan. Ok. Ajde vjerujem, dečki su bili iskreni. U servisu motora kažu skinuti alnaser, otvoriti ga i očistiti. Možebitno da je pun prašine i da četkice gube spoj na rotoru. To ču vjerojatno sam, samo treba imati vremena i toplu prostoriju... javim šta sam riješio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju