Evo da načnem temu, ja kao totalni laik za varenje (imam nekog iskustva sa REL-om, ali ništa ozbiljno). Naime, nekidan sam bio kod prijatelja, vario je nekakvu ogradu za ispred kuće i primjetia sam njegov MIG MAG aparat i odma mi se na prvu svidia. I po varovima i po dimenzijama i po svemu. Varstroj 211, slovenski proizvođač valjda, ako nije u međuvremenu preselio u Kinu
Ima jednofazni i trofazni priključak, 190A pri 15% intermetencije (šta god to značilo), žica 0,6-0,8mm, iako navodno može i deblja.
Pogledam na njuškalu, nije im cijena nešto velika ~2500kn bez boce (to je nekakav plafon koji bi izdvojia za aparat). Nemam ga namjeru koristit u nekakvim prezahtjevnim situacijama, to je uglavnom ograda oko kuće, nadstrešnice, radne stolove, konstrukcije... dakle nemam u planu varit šine na tračnicama nit industrijske hale.
Iako ne znam puno o specifikacijama, uvjeren sam da je ovo dovoljno za moje potrebe, ali da čujem šta mislite o cijeni, proizvođaču, ima li nešto bolje na tržištu u ovom cjenovnom rangu?