Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Sr 150 2t
Deni999:
Evo imam jedan problem koji se pojavio prije par dana. Znaci primjetio sam u voznji da mi je skuter poceo štucati npr kad pustim gas na par sekundi i onda kad ponovno dam gas pocne onako kao trokirati i onda odjednom ispali. Prvi put kad mi se to pojavilo bacio je gorivo na filter zraka. Onda sam kad sam se vratio doma rastavio karburator i očistio iako nisam vidio neku nečistoće. Također sam promijenio i crijevo od one čašice karburatora jer je bilo napuknuto pa je i tu znao puštati gorivo. Nakon toga mi vise nije bacao gorivo na filter zraka ali je i dalje ostalo to štucanje kad pustem gas i kad ga ponovno idem dati. Tocnije ako pustim gas 3 4 sekunde onda se pojavi to štucanje ali ako dam pun gas i onda odmah dam gas par puta zaredom nema tog štucanja nego lijepo ide. Zna li netko do cega bi moglo biti. Je li vjerovatno do goriva i karburatora ili do neceg drugog. Radio je normalno do prije tjedan dana i tek sad se to pojavilo.
ljubo46:
Probaj svjecicu novu stavit
Operi filter zraka
Deni999:
Okej probat cu sa novom svjecicom. Ima smisla jer mi se cini da trokira a ne da ga guši ali nisan skroz siguran. Usput cu i oprat filter zraka. Pa onda javim stanje.
Deni999:
Stavio novu svjecicu i oprao filter zraka. U pocetku bilo sve dobro ali evo nakon jedno 40km opet počeo malo štucati. To mi se dogodilo nakon malo duze voznje pa je li moguce da se to dogodi kad se malo pregrije? Neznam sto bih jos mogao pogledati ako postoji sto vezano za to. Kad sam skinuo svjecicu bila je onako po mojoj procjeni malo bogatija smjesa pa nisam nista oko toga dirao.
Deni999:
Evo mene opet. Zadnjih mjesec dana imam novi problem na Sr 150. Zeza me prvo paljenje na hladno. U pocetku je trebalo kurblati mozda 10 puta dok bi upalio ali evo jutros nece ni nakon toliko kurblanja. Ako mu dodam gas dok ga palim bude još gore i samo mu doda previse zraka i bas se cuje da nema sanse da tako upali. Tako da sam ga ja uvijek palio bez gasa. Jos da napomenem u mene je napravljen ručni čok ali ne primjetim nikakvu razliku kad dignem čok. Svjećica je isto relativno nova mozda stara mjesec dana. Nova je prirubnica, karburator je čist, filter zraka opran. Sta mislite sto bi jos mogao pogledati da rjesim ovo paljenje. Kad je motor zagrijan pali bez problema na zub.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju