Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Sr 150 luft
Deni999:
Maloprije sam skinuo variomat i vidio da su rolice pojedene. Rolice su malossi 10 grama. Gledao sam po forumu i vidio da većina preporučuje rolice 12 ili 13 grama. Je li onda moguce da su ove rolice bile prelagane pa su se zbog toga trosile? Na motoru jedino serijski nije auspuh vec je stavljen od sp 180 bez katalizatora. Pa sad ne znam bi li stavljao iste rolice ili da stavim teže od trenutnih jer je meni i s tim rolicama motor išao dobro samo ne bih htio da se pojedu brzo ako je do toga sto su prelagane.
igor.sb:
Serijske role su 13.5
Na sp/fxr spuhu 12-12.5, ispod toga je glupost
Naravno uz original centralni i original remen ili mitsuboshi za sp/fxr
Nosac trajno rjesenje su iglicasti, plasticne piksne iskoristi kao cepove, mozes ih i pokratiti, ali ako su ti pikne jako potrosene, ulazit ce ti smece, prasina u klackalice
Tako da il kupi samo piksne il kupi oboje, naravno i o ringove
Ako ides na iglicaste moras napraviti granicnike na osovinama, zapikas po mali var na osovini da iglicasti ne mogu setat, i naravno iglicaste podmazi sa mascobom da ne budu suhi u klackalicama
Pazi kod slaganja nazad, ne smije biti pretegnuto da ne bi bio sr 150 vibrator
Sretno :hello:
matija84m:
Vibrator 100% :frajer:
Deni999:
Hvala na odgovoru igor.sb već sam naručio 12.5 grama rolice i 4 igličasta ležaja. Samo vidim da si još spominjao o-ringove pa me zanima koja dimenzija i gdje s njima jer nisam skužio gdje ih treba staviti.
Deni999:
Jos jedna stvar skuter sam tek uzeo pa me jos zanima. Na njemu je trenutno kvačilo na kojem se ne vidi boja centralnog federa i malih federa pa neznam što je na njemu. Ali bivši vlasnik mi je dao još jedno kvačilo na kojem je bijeli centralni feder i plavi mali federi kvačila. Također još imam crvene i zelene male federe za njega. Pa me zanima da li je bolje da stavim to drugo kvačilo i s kojim federima. Remen je piaggio. Rolice ce biti 12.5g. Variomat je vjerovatno serijski jer ne vidim neku oznaku a na kvacilu piše tgb. I vidio sam negdje da neki podmazuju rolice pa me zanima da li je i to potrebno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju