Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Aprila Scarabeo. 250 ie

<< < (2/3) > >>

balki:
Check kljuca radi kod prvog kontakta. Nebi crkavo zbog toga.

Mscab250:
Ekipaa ste živi ;)
Evo nakon dugo vremena da se javim sa novim informacijama...
Uglavnom u ovom periodu od mjesec dana nisam nista konkretno uspio naći, sve su plastike poskidane i struja je pregledana i izmjerena, nista se nije našlo, se je ok.
Indicije su na pumpu goriva , iskreno neznam je ispitati, i kupio sam novu 340 kn i sada mjenjam
Ali sada kada sam rastavio/ mjenjam vidim da postoji i filter
goriva, neznam ga rastaviti , dali se da to uopće rastaviti/mijenjati, ima li netko iskustva kao to ide...

JogFromYamaha:
filter goriva se mjenja i ima ga od razlicitih proizvodaca
sofima s1760b
Mahle kl145
itd itd

Uglavnom mjenjaj taj filter, operi carapu (predfilter) i pocisti si tank.
Inace se puni filter da diagnosticirati mjerenjem amperaze koju vuce motoric pumpe dok radi do 0.8 na releju je ok dok je puni ide i do 3.5A dok se muci, isto tako se da mjeriti i pritisak na relni goriva i utvrditi dali regulator pritiska radi, i on je potrosni dio i da se kupiti i bolje ga je odma mijenjati.

Mscab250:
Evo novih info
Promijenjeno;
pumpa goriva
Filter novi, čarapa oprana
Injektor novi
Instalacija na injektoru uredu
Svjećica nova
Kabal od svjećice do bobine novi
Eliminiran ( premošten)  crveni prekidač za gašenje
Eliminiran / isključena bočna nogara
Uložak brave promjenjen , konektor dobar
Masa dobra
Osigurači ispravni i zice su dobre

I dalje problem nije riješen...
Ono sto sam novo primijetio , kada stojim na mjestu i dam naglo pun gas (u 90% slučajeva) motor prvo prekine pa nastavi dizati okretaje , dok kod normalnoga/ postepenog dodavanja sve normalno
I novi simptom je :
- da motor trza na način kao da npr blicate ili se igrate žicom  pod naponom pa ona onako iskri , eto tako i motor NEKADA trza,
- motor nekada radi na povišenim okretajima , povišenim toliko da osjetite lagano kretanje ( odvajanje kvačila) hehehe kada tako radi ide ka metak ;) 😂🤣

e sada posto sam eliminirao gorivo i sa te strane nema vise sta biti obzirom na nove simptome pretpostavljam da je struja
Koja žica mu je od tolike važnosti a da ga moze u toj jednoj sekundi gasit i palit da tako trza , (kao sto je npr konektor injektora ako ga maknete momentalno ga gasi)
Koje su zice od tolike vaznosti?
 rekli ste da provjerim a nisam i iskreno neznam provjerit
Senzor radilice i pritisak goriva
Btw ima li koga u Rijeci da je voljan uzivo pomoći ?
Sorry na duzem postu

balki:
Kad si već krenuo sistematski onda je mozda bobina sljedeća sumnjiva karika :icon_scratch:
Provjerio DOBRO žice masa. Prvo da su zaserafljene dobro a ne klimavo i drugo da nije bakar popucao a drži se samo stopica za izolaciju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju