Tehnički kutak > Tuning skutera
keeway fact 50 nkd problem sa auspuhom
gavranpero:
Već mu je napisano šta da uradi, ali on je sve uradio, sve pregledao, sve zna. :laughing7:
Tuningscooter:
Dosao po pomoc i naziva ovde ljude seronjama.......jos ti ljudi objasnili sve kako i sta treba i opet se lud pravis,kakav cilindar uopste imas,treba dobar karburator i dobro da se ustima sve i nece biti problema
matija84m:
Bilo bi idealno kad bi netko o svom trosku izisao na teren i ustelao mu karburator.
Mozemo mi pisat kolko hocemo kad ne zeli procitat, cita samo sta njemu pase...a na stotine tema ima objasnjeno kako se stela karb i prerada airboxa da nebi dolazilo do pregrijavanja i ljepljenja.
atx81:
Seronje sam nazvao one koji se sprdaju o mom problemu i ismijavaju nacin ispitivanja pustanja zraka odnosno uvlacenje fals zraka u motor. A taj sistem.sam davne 2000 god. Naucio od jednog majstora koji je radio u tomosu. Bilo je nekih probavanja sa sapunicom ali uranjanje u vodu je najtacnijija metoda. Opet se izvinjavam ako sam nekog drugog uvrijedio.
atx81:
Karburator je originalni kineski koji je dosao na motoru 17.5mm dizna 70. Smjesu sam nastimao onako kako se i stima. Digao ler na nekih 2500 ob/min. Zavrnuo diznu skroz i odvrtao dok nije bio najveci štangas. Onda zavrnuo 1/4 kruga i ostavio tako. Dok je bio serijski auspuh svjecica je bila smeđa kako bi i trbala da bude. Posle mjenjana auspuha ta ista svjecica se istopila za pređenih 3 km. Onda sam stavio svjecicu bosna f65 i ona se istopila odmah.
Dajte sta trebam uraditi da se to ne desava. Molom detaljno objasnjenje sta i kako da uradim. Hvala svim dobronamjernim ljudima.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju