Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Kvačilo x max
aragonY:
Ok dakle kvacilo i zvono su zamijenjeni.
Ne moze ti niko sa sigurnoscu reci to i to je neispravno. Nisi ni snimio nit ufotkao nista.. tapkamo u mraku.
sttipe:
Da, znam. Ne stignem..
Danas sam iza posla promijenio remen, stavio nov, i rastavio kvačilo od polutki.
Polutke se čine nedirnute, ondi di remen kliže, a ona 4 klizača su na mistu.
Klizači u utorima imaju mrvu lufta nisu knap. Recimo da kad klizač naslonim na jednu stranu kanala, ima možda po milimetra - milimetar lufta do druge strane kanala.
Možda može tu "udrit", ali nisam uvjeren da je to baš puno potrošeno.
Sam sam bija, ruke su mi bile vrlo šporke, nisam slika..
Stavija sam klizačima nešto bakrene masti, te sam jedine ima a da podnosi temperature.
Danas nije grebalo, ni klapalo, ali se čuje neki zvuk isto malo čudan..
Snimit ću kad stignem neki video, (ako ga budem zna stavit na internet, negdi.)
JogFromYamaha:
Vidi da ti pakne ne naljezu na kuciste kuplunga, odnosno zna se desiti da pakna ima dosjed u koji se uvlaci dok je motor u leru, tamo ima povrsinu gdje ona sjedne i dok se zagrije znaju se tamo ucvikavat. Rjesenje ti je da grafitnom olovkom lijepo prodes to mjesto kako se nebi vise ucvikavalo.
Pokusaj i rastepsti kvacilo na komponente i provijeri jel ti koja pakna ima ocakljenje ili nije jednakomjerno potroseno, to ti je uzrok hopsanja cviljenja i udarca koji osjetis dok kreces. Razlog najcesce su suste kvacila koje se znaju termalno unistiti ili cak nejednako otpustaju jer si ih pretegao dok si ih montirao.
Pogledaj staro zvono i provjeri koliko je popigano i dali ima promjene boje ili znakove nejednake istrosenosti na zvonu.
Oprez ako ti se pakna trosi samo na jednom djelu a drugi ko da ni ne prijanja to nije dobro i tockasto opterecuje i pregrijava kuplung.
Znaci da je pakna ili zvono nejednako potroseno.
Veoma bitna stvar je i da ti kuplung mora biti tako nastelan da sam kuplung primi prije nego salta remen, ako ti remen propadne u polutku prije nego kuplung cvrsto prime imas problem mlatarenja remena koji lupa i vibrira a i nemas maksimalni moment na prenosu koji bi trebao imati i palis kuplung i zvono.
Uglavnom imas posla.
sttipe:
Rasut kumplug, odvidan dio s paknama i tanka vida, pregledani klizači, ka da su neku mrvu potrošeni, ali to po milimetra lufta ne bi smilo išta značit.
Podmaza sam grafitnom masti, nje sam jedine ima a da podnosi temperaturu.
Naravno u klizače i onaj dio pod kalotom.
Ferode sam taka brusnim, kumplug je sad lipo mekan.. A zvuk nekad bude nekad ne. Možda je iz auspuha ili ležaj getribe.. Novi zamjenski remen zviždi ka bura kroz prozor...
To je novi zvuk. Malo tiši nego prve kilometre..
Pratit ću, sad mi se ne čini više strašno..
Zvono i ferode su novi, trag trošenja minimalan/uredan..
JogFromYamaha:
samo originalni remen kupi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju