Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner vxr tucka

(1/2) > >>

Licko:
Pozdrav ekipa
Imam problem sa runnerom 200 a to je da mi kad je upalim lagano nakon 10-15 sec pocne tackat  u glavi kao da su ventili rastelovani.

Na motoru je radeno sljedece i taj zvuk se pojavio na nekih 500-600km od kad je slizena

Promjenjene karike
Lanac ,zatezac,klizaci,zupcanik bregaste ,zupcanik pumpe ulja na radilic ,oba lanca ,nove brtve,brtve stab ventila,pobruseni o ventili rucno ,novi klicai variatora,novi remen,rolice,vodilica remena,.....uglavi sve je novo obo ostalo nema nikakvih tragova

Motor ima 26.000km

Probao sma sljedece i nista od toga niie uzrok

Skint variator pusteno samo bolcna zadnja politka i zupcanik da je mogu upalit
Skinuta pumpa vode
Stavljeno gusce ulje 10w40
Prestelovani i ventili na 5-10 niti oni nisu
Vraceni ventili na potpuno hladan motor 10-15
Promjenjen filter ulja i opet vraceno novo ulje 5w40 motul
Izmjeren pritisak ulja na minimumu oko 2bar na gasu oko 4bara bio hladan ili topal
Verglan je motor bez da upali bez poklopca ventila i ulje dode u glavu .
Skinut decompresor i uplajen motor bez njega

Znaci sve tolerancije sam pregledao kad sam slagao motor.
Neznam sta bi vise moglo biti

I da nakon sta se vozim par km stanem 10 sec se ne cuje nikakav zvuk i onda pocme
Znaci svuk je isti kao da su lagano ventili rastelovani

I da nisam pekar mehanicar sma vec 15godina ali se sad osjecam kao pekar sada.

Neznam sta vise gledati neda mi se opet rastavljat cjelu  jer sam stavi 5000kn u masinu .

Jest da sam bolestan na zvukove i svasta cujem ali nisam jedini koji to cuje i nije normalan zvuk

Inace motor ide normalno bez greske ikakve .

Pomagajte da se ne osjecam kao prkar (sorry ako je neko pekar) :) :)

v3kac:
klipnjača vj. eventualo natezač

gore si ga pobrtviio a sad je dolje ispuhao  :icon_biggrin:

Licko:
Natezac je novi i cak sam probao ja zategnut jedan zub vise da vidim dali ce se sta promjeniti i opet je isto .klipnjaca nema niti malo lufta-a da je klipnjaca lupalo bi cin ga uplaim .ovo pocne lupkati nakon 10-15 sec a lupka sitnije nego ventili full malo tacka .

dacerovs:
Znaci ne vjerujem da ovo citam, svagdje trazim jel netko ima nesto slicno i nista nisam nasao.
Meni moja Yamaha od kad sam samo stavio 183cc cilindar umjesto 125cc ima isti takav zvuk kad se ugrije nakon 1-2min.
Sve sam provjerio prije ugradnje, masina ni malo lufta nema, radilica beton sve tip top i imam takav zvuk tuckanja, ali nekad ne stalno, cim dam mrvicu gasa zvuk nestane.
I otkrio sam moguci izvor, meni bendix moze radit taj zvuk i vjerojatno on to radi pa se ne zamaram.
183 ima malo jacu kompresiju pa su zato jace vibracije i vjerojatno se zvrndanja pojavljuju di ne treba.

Jesi stavio nov dihtung glave i jel sve original na masini?
Faza masine je ok?
Ako je sve novo, ne zamaraj se bezveze i vozi to!

Licko:
Kako se necu zamarat kad je sve original sve slozeno na novo ,sve sam radio kako treba za sebe i onda ku....
Ubi me sad taj zvuk a siguran sam 99%da je iz glave ali sad sam sve probao motor radi savrseno samo sta se to pojavi i nemogu otkrit sta je .neda mi se je opet razbacat jer je slozena tip top sve .
Budimo realni taj zvuk 99 posto ljudi nece cuti ali stacu kad cujem svasta
Lud sam vise

Mislio sma da je neko imao takav problem,mozda neko naleti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju