Tehnički kutak > Tehnička pitanja
sr50 tesko paljenje hladan
dedfr4g:
Reci cu onda majstoru da mi vrati staru diznu 53 i onaj limic i da mi proba rijesit ono paljenje
aragonY:
Majstor kome ti trebas govoriti sta ce uraditi, nije nikakav majstor.
Tvoje je da opises problem a njegovo da ga rijesi i kaze ti koliko kosta ili koliko ce kostati popravak. I ako ne zna popraviti onda nema pravo ni da naplati..
Dakle, suma sumarum, ne govori ti njemu nista koju ce diznu staviti i slicno, nego kazi hocu da imam ispravan skut kad zavrsis i to je to.
Od voznje sa troksanjem moze ti riknuti svjecica. :icon_thumright:
dedfr4g:
Ma znam ja sam njemu odnio skuter da mi popravi ono paljenje da pali kako treba, nisam mu nista govorio sta da radi, i onda kada je zavrsio nakon par dana ja sam ga pitao sta je radio na skuteru i onda mi je reko da je stavljao 70 diznu i skinuo limic sto nikakve veze nema sa problemom paljenja al ajde, sad sam nastimao da ne trokira sa 70 diznom pa cu za koji dan voziti drugom majstoru da mi vrati diznu kako je bila 53 i on pokusa napravit problem oko paljenja
Citanjem po forumu moram provjeriti ispravnost bobine i vakuum pumpe te sto je iceman rekao plovak da provjerim
dedfr4g:
Dobio sam danas skuter nazad, vracena je dizna 53 i majstor ju je dobro nastelao ide kao lud, stvarno sam prezadovoljan snagom ali mi nije uspio rijesiti problem paljenja kaze da je pregledao karburator ocistio sve je uredno takodjer ne sumnja da je bobina kaze da je provjerio i vakuum pumpu radi..
Ujutro vergla dosta na alnaser dok ne upali a na kurblu 3 do 4 puta da upali i npr ako ga ostavim 2 3 sata vani po danu malo ce duze verglati nego kad je vruce ako imate kakvo rjesenje napisite :happy3:
gavranpero:
--- Citat: gavranpero - 10 Lipanj, 2021, 09:12:30 ---Usis/karburator. Zatvori rukom ulaz u airbox, pa probaj onda.
--- Kraj citata ---
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju