Tehnički kutak > Tehnička pitanja
problem sa kvacilom
vucko40:
pozdrav, imam problem sa kvacilom, nece da mi odvaja. Prvi put mi je pukla sajla i onda sam zamijenio ali nece da odvaja, i postalo je tvrdje. Zatim sam zamijenio komplet kvacilo i lamele, stavio nove i da bi to radilo neko vrijeme nepunih 30km voznje i onda je opet otkazalo. E sad sta je u pitanju da li bi znao neko zasto mi se to desava? U pitanju je minarelli am6 masina
Oliverxxx2:
Da li si zamjenio samo sajlu ili i bužir??
vucko40:
i sajlu i buzir, ali ja kad rukom stisnem onu polugu od kvacila ne odvaja mi, ulje je 80w90
JogFromYamaha:
Kuplung se raspadne kadaje krivo ulje u prenosu ili je sama sajla kuplunga krivo ustelana pa ga mehanizam nemoze stisnuti i kuplung se slajfa dok se ne razdrapi.
Znaci uvjek ga stelas tako da mora kvacilo biti skroz stisnuto dok je rucica otpustena + nekih 2-3 mm lufta da ti se ne spana kuplung dok ga motas na gurvenalu.
Ulje koje mora biti u prenosu je 10w40 ili 10w30 za motore sa MA ili MA2 oznakom (kompatibilnost za mokre kuplunge) sve ostalo ce unistiti kuplung u par minuta.
vucko40:
dok je dekl bio skinut tacno se vidi kako se odvoji kvacilo ali se lamele malo slijepe i vidi se da se ne razdvoje, onda kad cimnem motor u brzini odvoji se malo, medjutim kad sam to sve vratio radilo je neko vrijeme i onda poslije opet zakazalo. Dakle sa starim kvacilom i novim isto se desava. Znaci i ulje
mi njje dobro al sta cu kad mi prodavci nisu znali naci pravo ili nisu imali
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju