Tehnički kutak > Tuning skutera
Leo vince tt + malossi multivar
IceMan:
Neces s multivarom dobiti taj “šut” sta te muci
Tvrđe federe kvacila ako si stavio kao sta si rekao onda bi trebala biti centralna opruga da je oslabila, imamo sam slican slucaj na runneru
luna500rr:
To je chinarelli mašina, multivar bi ti pomogao i sa startom i sa krajnjom, ali ciljaj i remen i bitnije od variomata je po meni zamjeniti zvono i kvačilo s nečim što ima smisla. Najbolje je uzeti zvono za minarelli u kombinaciji s originalnim kvačilom od piaggia :icon_thumright:
Remen je najbolje naći polovan od piaggia (811x18.5, potrošen na barem 17.5) ili nov za franco morini dugi blok (npr malaguti crosser, 808x17).
To su ti početne stvari, prijenosom nećeš biti odmah zadovoljan dok ne pogodiš odgovarajuću kombinaciju rolica, podloški ventilvara i federa kvačila. Chinarelli ima tvornički najlošiji prijenos od svih skutera, ali se i on da uštelat za ne puno love da super radi
asterx:
Nekako mi trom isto kao da se guši prvih 10 kmh nema nikako ni zvuk ni snagu,uzet cu multivar za nekih 10 dana ,ne znam da li da kvacilo zamjenim i da li mi stima kvacilo sa neke yamahe polovno da nadem?da li bi njim rijesio problem?
zvonkec92:
Jesi procito sta ti je luna500rr napiso?
asterx:
Znaci da odem naci zvono sa npr yamahe neke i kvacilo sa piaga i da to smontiram za pocetak?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju