Tehnički kutak > Tuning skutera
Samogradnja valovitih diskova
JogFromYamaha:
Ako ih ne nades cekat ces dok ne dodu, nije da ti divlje gori pod petama ;D ;D ;D
Znam ja tebe uvijek najbolje zulja ono kaj nije hitno.
E bas me zanima kako ce kociti i trajati ti diskovi iz samogradnje
balki:
Talijan potvrdio da ima diskove a Svabo ne odgovara na mailove da cancelira narudzbu. Morat cu u fajt prek ebay/paypal...
v3kac:
--- Citat: JogFromYamaha - 01 Lipanj, 2021, 14:34:31 ---Ako ih ne nades cekat ces dok ne dodu, nije da ti divlje gori pod petama ;D ;D ;D
Znam ja tebe uvijek najbolje zulja ono kaj nije hitno.
E bas me zanima kako ce kociti i trajati ti diskovi iz samogradnje
--- Kraj citata ---
Rame diskovi i sva ostala metalurgija je apsolvirana još u 70-tima, jedino kaj je napredovalo su premazi, tak da ne vidim problem naruđbe i izrade diska u 2021 u hrvatskoj, a ti originalni diskovi na skuterima i jeftinim motorima su maltene od špene, mislim da kolega može napraviti samo bolje od "originala" koje tvornice naručuju od veoma globalno upitnih "suply-era" aka dobavljača sa veoma upitnom kontrolom kvalitete.
balki:
U pravu si sve o tome se zna i sve je dostupno na netu, ali je previse opcija. Prvo odabrati pravu verziju nehrđajuceg celika (a ima ih podosta s time da sam u startu odbacio ove niskougljicne) pa ga onda pravilno dat termicki obraditi. Usput 4mm debljine moraju bit a ne 5 kak sam gore naveo. Znaci 5mm materijal pa poravnat planskom na 4.
Zasad idem na opciju otkazivanja narudzbe kod Svaba (Zietec) i narucivanja kod Talijana (Brixiamoto) a proizvodnja sljedi kao potez ocajnika ako/kad me svi izduparaju.
Koga zanima:
https://www.theworldmaterial.com/aisi-410-stainless-steel/
JogFromYamaha:
--- Citat: ---Rame diskovi i sva ostala metalurgija je apsolvirana još u 70-tima, jedino kaj je napredovalo su premazi, tak da ne vidim problem naruđbe i izrade diska u 2021 u hrvatskoj, a ti originalni diskovi na skuterima i jeftinim motorima su maltene od špene, mislim da kolega može napraviti samo bolje od "originala" koje tvornice naručuju od veoma globalno upitnih "suply-era" aka dobavljača sa veoma upitnom kontrolom kvalitete.
--- Kraj citata ---
Sve ti je to meni jasno samo kaj kak te stvari stoje da se u hrvatskoj rjetko ko uopce bavi s ozbiljnim poslom pa se stvari zakompliciraju cim nekom velis planska pila ili neku tesku neradnicku psovku kao "aj napravi".
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju