Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Skidanje remena, širina remena
(1/1)
muzgavac:
x9 200 evolution, remen mi je napravio 18,400km, danas sam ga izmjerio i vidim da je u širini iznad 21mm, po dimenzijama to mislim ne bi trebalo mijenjati? ali napravio je dosta kilometara i zadnjih dana kao da mi škripi/cvili nešto iz zadnjeg dijela pa sumnjam na njega...ima li netko komentar s obzirom na širinu i broj prijeđenih km
Također kojim alatom bi i kako skinuo ovaj prednji dio variomata ispod bendixa pošto se okreće u smjeru kad ga pokušam otpustit, šaraf koji ide iznad zvona kvačila sam skinuo bez problema držanjem kočnice, koristim pištolj podesive jačine do 32NM.
https://i.postimg.cc/4yWw6F41/20210512-180158.jpg
Zigas:
Pištolj nije dovolnjo jak. Snađi se. Ja bi stavijo recimo pilu izmedju zupčanik i kućište/blok motora i onda sa običnim ključem ili gedorama. :icon_scratch:
Remen promjeni, jer ako je prešao 18400km sigurno je star. Ja bi ga mjenjao na oko 4-5 godine, nema veze na potrošenost. Malo gledam oem piaggio je (831x21mm) za kratki blok. Dayco za njega je (826x22mm) znači i nije potrošen za te kilometre.
muzgavac:
--- Citat: Zigas - 12 Svibanj, 2021, 19:28:08 ---Pištolj nije dovolnjo jak. Snađi se. Ja bi stavijo recimo pilu izmedju zupčanik i kućište/blok motora i onda sa običnim ključem ili gedorama. :icon_scratch:
Remen promjeni, jer ako je prešao 18400km sigurno je star. Ja bi ga mjenjao na oko 4-5 godine, nema veze na potrošenost. Malo gledam oem piaggio je (831x21mm) za kratki blok. Dayco za njega je (826x22mm) znači i nije potrošen za te kilometre.
--- Kraj citata ---
To mi je malo nezgodno, strah me da se ne polomi nešto...remen nije star nego sam ja igrom slučaja napravio dosta kilometara od zadnje promjene prije dvije godine...ponovno sam ga izmjerio u biti je na 20mm i pametnije je promjenit svakako.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju