Ostalo > Razne offtopic teme :)
Rijecnik pojmova u svijetu skutera
SCANIA R500:
Ej matija.... Vidim da je ispod svakog tvog posta ova poštapalica... MNOGO JAKA GRANA, ROLE GRAMA MALO,, TRIPOVAT SE MORA,, MAKAR SE RASPALO....corektor je objasnio tu neke stvari sta kaj znaci... Pod br 1.Jaka grana - sinonim za povecu, deblju granu auspuha koja garantira premium status skutera medju ostalima. Vlasnik je obicno u uvjerenju da je dobio 3x vise snage nego svi ostali.
Jesi ti vlasnik????.. :laughing7:
matija84m:
Ja sam vlasnik :icon_thumright:
I zamorce sa jakom granom ima moc :icon_tongue:
SCANIA R500:
Hahahahah..... Moć je najbitnija :headbang:
PchelaUbica:
Mnogo jaka grana mora da odsijeca i onda imas moc.
Corector:
23. KOSMOSKI MOD - podrazumijeva obicno voznju na povratku s dugog tripa po noci kada je sve "open" i "unlimited". Tada se zalegnes i ne pustas ga ispod 100% otvora gasa. Spaljivanje svakog atoma koji udje u cilindar i ispusni kanal te auspuh budu cisti kao tratincice.
24. Tripanje - neogranicena voznja bez nekog posebnog cilja
25. Tripovanje - voznja kroz Balkan
26. Tripcina - osobiti teski Trip s nekoliko tisuca kilometara pri povratku doma
27. ISPOSTOVACINA - Sedmi smrtni grijeh!
28. Izbrasnarit - ostaviti sve iza sebe, jednostavno biti brzi. Nosu rijetki pojmovi da se od grada do grada sve zivo - izbrasnari, sto obicno podrazumijeva ukljucen Kosmoski mod
29. Ufazit - obicno se 4T motor dovodi u fazu, sinkronizacijom radilice i bregaste osovine. Tko ne zna postaviti kljucne oznake da se ufazi 4T motor, shvatiti ce koliko je to tezak posao. Stoga, rijec "Ufazit" kad se koristi tamo gdje joj nije mjesto, jednostavno govori o odlicno obavljenom poslu iza kojeg stoji solidna kolicina truda. Npr. "Ufazio sam 2T motor", to nam govori da je skuter podesen u svim segmentima toliko da je vlasnik, a i oni koji ga probaju, budu odusevljeni.
30. Zalepece - ovo smo uvezli od komsija jer im je svakodnevno klip zaribao u cilindru. To se desavalo najvise zbog pocetnickih pogresaka, a mnogo su kumovali i zamjenski dijelovi izuzetno lose kvalitete, gdje se klip doslovno rasiri u jednoj voznji, toliko da jednostavno zablokira u cilindru. To se danas obicno kaze nekome tko nije dobro podesio smjesu i igra se s manjkom goriva, na dizni, na smjesi u leru itd...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju