Mrale di zapelo?
Nista se ne pise vec mjesecima. A video voznje se ocekuje
Pozdrav Matija, Dario, Čale i svi ostali koji se zanimate za temu.
Kao što Čale kaže jest se nešto radilo u zadnjih nekoliko mjeseci na skuteru. Iako nekako kako sam prestao pisati
o skuteru u temi u isto vrijeme sam i promijenio posao. Radim sada dosta više nego prije pa ne ostane baš puno vremena
za skuter. Kada imam vremena većinom umoran pa mi se često i neda i tako.
Najbitnije je napomenuti da nisam odustao od projekta i imam namjeru završiti skuter. Usporedno s novim poslom
došla su i nešto bolja primanja pa sam stiskao sada sa narudžbama dijelova u namjeri da se skuter završi i pripremi za tehnički.
Neke stvari kao žmigavci, štop itd sam naručio sve novo da ne razvlačim kupovanjem sve posebno i polovno.
Razlog zbog kojeg se kupuju navedene stvari nove je to što se s godinama i premještanjem to sve zdrobilo
pa kad je već sve sad novo neka budu i te sitnice.
Kako sam se sada snašao na novom poslu tema će biti nešto aktivnija i postovi češći.
Dolje ću priložiti slike nekih dijelova koje sam u zadnje vrijeme uzeo. Dio je kupljen kod Pleše dio sa attacka..
Nešto sam ugradio nešto nisam ide polako ali sigurno.
Po pitanju štele karba novost je da sam nabavio originalni set delorto dizni od 75-98 i set igli.
Pošto prodavač nije imao nego 45 ler diznu uzeo sam odmah i nju.
Postavke karba su sada:
W9
glavna dizna 85
ler dizna 45
Bolje jest nego prije, nije više prebogat, manje slini. Još malo štelanja i spreman je za snimku vožnje
Jedini problem na koji sam naletio po pitanju setupiranja karba, a da je primjetan jest rad na leru.
Tu nisam bio zadovoljan, serijska ler dizna u dell phbg 21 DS je br.50 kao što svi znaju. Listanjem po sličnim temama i gledanjem sličnih setupa
vidio sam da se idealna brojka vrtila oko ler dizne 44-45 i krug ipo odvnut.
Još više je potaklo sumnju što prijatelj i član dado_mhr ima isti karb sa sličnim postavkama i radi idealno sa 45 diznom, a nije odvrnut vijak ni blizu 4 kruga.
Kad sam uvidao ler diznu 45 i odvrnuo krug i pol ler je bio nevjerojatno visok a padanje na ler nakon gasiranja jako sporo.
Baš teški simptomi premale ler dizne ili falš zraka. Odvrtao sam dok god nisam bio zadovoljan i zaustavio se na 3 i pol kruga, čak i bliže 4 odvrnuta.
Tek tada je bilo dobro i skter je radio pravilno. To bi značilo da skuter traži osjetno jaču ler diznu što mi je teško povjerovati jer je airbox u igri.
Izgleda da je falš zrak u pitanju, sad gdje ga uzima to nisam otkrio. Prirubnicu sam zamijenio novom, tu nije.
Jedino možda loše zabrtvljen airbox ili kruta prirubnica (koljeno) airboxa na karb.
Čk mi je Zvonkec našao link gdje da naručim OEM mekano koljeno, još nisam.
Napominjem da je sa ler diznom 50 i dva kruga odvrnuta skuter radio stabilno na leru i palio na zub.
Ako smatrate da je to okej da skuter sa airboxom (23mm unutarnji fi lule) radi sa 50 ler onda
mi potvrdite pa da ne moram sumnjati i tražiti dalje