Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox R 1998 - restauracija
Budy_94:
Hvala Matija puno na podršci !
Inspiriran viđenim skuterima na meetu odlučih da uzmem nešto godišnjeg odmora i konačno Aerox privedem kraju.
Krenulo se jako, jučer odmah trip do Šibenika po dijelove za prijenos i još neke sitnice potrebne da se build završi.
Kako prilikom ovog posjeta kolega iz ZG i okolice nisam imao dovršen skuter, ne mislim dočekati idući meet bez Aeroxa na kolima.
Čovjek kod kojeg sam uzeo i jako povoljan C16 u stanju "novo" je osim standardnih dijelova za
Aerox imao i još neke "tuning" dijelove koje sam planirao uzeti ako cijena ne bude probijala buđet.
Na kraju sam zaglavio makar 5 sati kod njegovih. Bili su izuzetno gostoljubivi,
na kraju se pojelo popilo, te sam kući došao tek oko 8 sati navečer a prema ŠI krenuo u oko 1 sat popodne.
Prodavač koji je ujedno i serviser skutera (ima radionu) je bio oduševljen što skuter slažem za sebe.
Na prvu prilikom kupnje ispuha (prije cca mjesec dana) je mislio kako se skuter slaže za preprodaju pa je nastupio sa oprezom... mada kad se uvjerio da
se radi o buildu koji ne ide na prodaju odlučio se na to da dijelove proda po sportskim cijenama :toothy9: da podrži build.
Usput sam na nagovor vlasnika imao priliku provozati njegov privatni sp125 koji je presložen nedavno što mi je bila želja jer ih ima malo.
Sve u svemu super proveden dan, novo poznanstvo i dosta odličnih dijelova za nevelike pare.
Da sve ne ostane na riječima slike su dolje
Uzeo sam i još jedno deklo u odličnom stanju, tražio kurblu dobio deklo komplet :notworthy:
Našla se tu još i bobina pa i komplet mina serijsko kvačilo sa polutkama sve u izvrsnom stanju. Štek se povećava.
Dobio sam i nešto uputa i naljepnica na poklon.
I tako bi to tribalo nekako izgledati
robyakarider:
vidi ako ti ovaj ventilator na zadnjoj polutki dira kvacilo, meni na polini kvacilu ga dira pa ne otvara polutku do kraja, ja sam ga maknuo
blok moras dobro pofleksati da ti ne dira remen po njemu, skoro ravno da bude
PchelaUbica:
Care samo naprijed! :headbang: Al trebao bi jos i overange variomat i or remen.
robyakarider:
to se valjda podrazumijeva, to je polutka za deblji remen
dario007:
Bravo,bravo,samo naprijed,bit ce to brutalan rox...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju