Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox R 1998 - restauracija
Budy_94:
--- Citat: dario007 - 17 Travanj, 2021, 00:25:19 ---Boja je odlicna,jel Opelova?
--- Kraj citata ---
Nije od Opela boja. Radi se o boji koja je išla na golfa dvicu. Kod boje je LC3Z, a naziv je tera cotta - pearlefect.
Inače je metalik boja.
Radio sam redoslijedom: plastic prajmer+filler+2 ruke baze+ 2 ruke laka.
Budy_94:
Bio sam se skoro zakleo da neću uzeti ispuh jači od yasuni R-a i kako to obično biva
član Mic kojem se ovom prilikom zahvaljujem mi nađe Yasuni C16 kao novog za male pare na oglasniku.
Razmišljao sam se možda pola sata i nije mi vrag dao mira nego odem po ispuh u Šibenik pa što bilo.
Auspuh je stvarno kao nov.. bio je na razbijenom aeroxu koji je razbijen odmah nakon što je složen.
Možda je odvoženo par stotina kilometara, rox završio u zidu, iskrivljene šasije.. i tako je ispuh završio kod mene.
Uz auspuh sam dobio i neiskorištenu OEM naljepnicu.
Slupani aerox je imao due+ i komplet polini overange pa očito nije bilo manjka snage, a ni potrebe da se još dodatno stavi i naljepnica.
Igrec:
Fini izgleda boja, samo ga cekam vidit u full-u slozenog!
:icon_thumright:
koce:
najlepsa verzija c16 kevlar, za sport pro mk2 odlican :icon_biggrin:
Budy_94:
Nakon poduže vremena jedan update.
Zbog manjka vremena build ide sporo a i inače kad imam vremena i volje radim sporo :toothy12:
Što se radilice tiče odluka je pala na Top Performance TPR radilicu koja mi se učinila
dosta dobra na izgled. Ima pune polutke i 12mm bolcnu tako da se nisam puno mislio.
Prilikom sastavljanja blokova stavljeni su Koyo ležajevi radilice (metalni kavez) i Corteco plavi semerinzi.
Ležajevi u nosaču mašine su također zamijenjeni sa novim setom SKF-a
Za brtvljenje blokova je korištena Elring Dirko HT diht masa što možda i nije bitno napomenuti
ali svakako moja topla preporuka svakom tko slaže nešto slično. Pokazala se kao odličan izbor.
Presložen je i podmazan anlaser. Ugrađen novi Koyo ležaj koji je usput bio bezobrazno skup.
Početkom mjeseca su nabačene i dvije nove gume u serijskim dimenzijama koje idu na Aerox.
Marka guma je Mitas, a model Touring Force
Zamijenjeni su i ležejavi u prednjem kolu. Stavljeni su SKF
Za kraj posta još par slika gdje je mašina nakon dugo vremena konačno počela poprimati oblik.
Sljedeće je u planu reparacija kočionih čeljusti te priprema i farbanje kostura.
Čeka se jedna poveća (ne i zadnja) pošiljka dijelova i sitnica koja je potrebna da se build privede kraju.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju