Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Beverly 500 Cruiser 2009. godina - servis

(1/4) > >>

auriga21:
Pozdrav svima!

Kao što piše u naslovu, trebao bi radit velki servis na njemu prije proljeća dok je motor na spavanju u garaži pa me zanima kaj da sve promijenim. Za sada sam promijenio gume i prednje i zadnje pločice. Mislio sam još zamijeniti remen, rolice, klizače, svječice, filter ulja, filter zraka, filter goriva, ulje i antifriz i ako još netko ima prijedlog kaj promijenit.
Prošli vlasnik je zamijenio orginalan variomat sa Malossijevim ali čovjek ne zna koju gramažu rolica ima u njemu. Sad me zanima koju gramažu da uzmem obzirom da ne znam koje su na skuteru. Pretpostavljam da onda moram uzeti i Malossijev remen i njihove rolice uz to. Gdje uzeti te dijelove da ih imaju na jednom mjestu u Zagrebu? I još jedno pitanje vezano uz skidanje variomata! Imam Einhellov aku udarni odvijač od 1/4 cola, da li će mi to biti dosta jako da skinem variomat bez alata za fiksiranje jer nemam pristup pištolju na zrak?

Nisam neki školovani mehaničar ali sam servisirao svoje prošle skutere koje sam imao bez nekih većih problema pa se nadam da ću i ovaj znat sam rastavit i sastavit ako malo više pazim pri tome, ali svaki savjet na što ekstra pazit je dobrodošao. Čak sam našao na netu kompletne manuale od Piaggia kak se skuter rastavlja i sastavlja.

Hvala unaprijed! :)

challenbeen:
Nema teoretske šanse da s njime skineš šaraf variomata.
Savjetujem ti da odmah servisiraš vilice, ulje u kočnicama uz antifriz

auriga21:
kaj bi trebalo na vilicama napravit? a za ulje u kočnicama, hvala, totalno sam na to zaboravio! :)

razmisljam vec par dana uzet si i pol colni aku odvijac, ce taj bit dosta? XD

ljubo46:
Ne diraj vilice, remen samo original nista malossi. :icon_thumright:
Promjeni jos i centralni feder nemoj to zaboravit
Rolice kad izvadis  vagni i takve kupi ko zna sta je unutra.
Obavezno i stelanje ventila i ne bi bilo na odmet ocistiti klapnu gasa. Koliko je km skuter nisi napisao??

Mozda i uspijes odsarafiti s tim maticu ne znam koliko.je to cudo jako. Ali ja sam imao pištolj iz lidla isto nije bio bog zna kako jak pa sam na nexusu 500 uspip odsarafit ali jedva. Obavezno si zacrtaj na maticu i radilicu s markerom da znas zategnut koliko je bilo otprilike.

Dijelove imas kod plese ili global plus

challenbeen:

--- Citat: auriga21 - 27 Siječanj, 2021, 21:04:16 ---kaj bi trebalo na vilicama napravit?

--- Kraj citata ---

odnesi ih u ovlašteni servis da ih servisiraju / repariraju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju