Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gume za VXR 200 stariji model
v3kac:
--- Citat: matija84m - 03 Siječanj, 2021, 23:06:49 ---Ajmo fizicari :dobrodosli:
Cek al to nisu iste gume,bez obzira kaj se isto zovu :predstava:
--- Kraj citata ---
Matija prst oko prst metode valjda je svima jasno danas ne pale nigdje, samo znanje i iskustvo.
Moja je sramota kaj sam se davno vozio i po 180 kmh na trulim gumama, danas kad pogledam u nazad imao sam puno sreće i nikom to nebi poželio.
v3kac:
--- Citat: xoox - 04 Siječanj, 2021, 07:41:54 ---
kolega dali bi bili ljubazni napraviti izračun sile koje daje motor od 200 kg i 100 konjaa i skuter od 100 kila i 17 konja i usput izvuči i dijagram temperature. Hvala.
--- Kraj citata ---
220 kg i 55+1 konj je zapravo haha. Ma naravno da je razlika, ova moja u toj dimenziji je zadnja dvokomponentna, sad me zanima da li je ista i u manjim dimenzijama. Motor je dosa na dunlopicama i bile su dobre samo su otisle u 5000 kn, ove traju cca 8000-10000
[/quote]
Bitno da se razumijemo, moje iskustvo je jako oprečno sa dunlop gumama za veliki ozbiljni motor to je sranje koje ne drži ali trajei kliže ko led, ali na leonardu sam ih imao i bile su jako dobre, vjerojatno dobar kombo sa jako mekanim ovjesom i mojom težinom 120kg.
Mislim da na runneru nebi bile dobre.
xoox:
Na apriliji sr sam ima neke pirelli i po liti su bile ok, ne sjecam se koje. Posle na liberty 150 san ima savu s koje sam se slozija ko metar drva u mjestu u sred lita haha, posle stavija michelin iz srbije bile su ok, samo na malo jaci stisak kocnice zadnja je plesala ko devojce na cajkama. Na medley 150 dosa novi sa maxxis gumama, ja ih vozija 2000 km i bile su ok s time da je abs korigira svako jace i nagliije kocenje. A motor i te dimenzije sad su druga prica, meni su touring ok jer ne struzem u zavoju a traju
Niram:
PoZDrav.
Ovako "na prvu" mogu reci da sam za sad zadovoljan izborom gume, drze cestu i po kisi prilicno dobro. Ovih zadnjih tjedan dana sam s njima napravio oko 400km po gradu i nesto izvan grada (Zadar - Novigrad)
Za nesto ozbiljnije reci o gumama trebat cu napraviti ipak nesto vise kilometara. Sto se tice mog stila voznje... dani glupiranja po cesti su odavno iza mene, sad vec imam previse godina i dvoje dice pa bi trebao biti odgovorniji ali opet s druge strane nisam ni netko tko bas uvjek postuje ogranicenja brzine. ;D
Razlog promjene guma na nesto sto do sad nisam probao je cisto radoznalost nikakvo guranje pod nos Ducatija ili nesto slicno. Svatko ima svoje omiljene marke i o ukusima je zbilja uzaludno raspravljati... Svakom svoje veselje :dontknow: ali opet zasto ne podjeliti iskustvo za nekog koga mozda zanima. (zato sam i otvorio temu o svecificnoj gumi ako je netko probao)
Jedina stvar koju cu o gumama opcenito reci je da ih ja osobno nikad polovne ne kupujem pa makar bile i "samo" jednu sezonu vozene.
matija84m:
Pa ako si osjetio poboljsanje na kocenju onda je to vec veliki pomak naspram starim gumama :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju