Tehnički kutak > Styling skutera

Fake i pravi auspuh

<< < (4/4)

3alfa3:
Da skratim..... Kaj se motora tice, pogotovo oniih ne starijih od 10tak godina.... Zamjena topa donosi izgled, manju tezinu i zvuk. Cak i zvuk vise ne toliko ako pricamo o euro4 i novijim normama. Dok sam na Z750 2012. godiste dobio zvuka ko u prici samo sa zamjenom topa, na Z900 nema razlike skoro nikakve. neki zamjenski topovi su tisi, neki isti, neki beznacajno glasniji, boja zvuka se nesto mijenja, ali glasnoca ne (radi se o tome da je sada ispred topa jos jedan "lonac" koji prigushuje pa je top samo ukras/ruglo na motoru.

Recimo, Akrapovic za Z900 je homologiran sa db killerom. Isto je homologiran i Leo Vince LV10 koji je kratka suplja cijev sa mrvicom vune u sebi. Nisu bitno razliciti u buci sve do trena kad ne krenes micat (pilit, preradit, uklonit, svejedno)  tu "kutiju" ispred samog lonca da dobijes grane/kolektor/cijev/top

avr freak:
tako je, ZX10R, 2008 godina, MotoPuls br. 87/5.

igor.sb:

--- Citat: JogFromYamaha - 04 Prosinac, 2020, 08:54:37 ---Svi fake auspusi jedino sta imaju sorginalom je fake ime i naljepnicu, performanse, dugovjecnost, kvaliteta izrade, opca mogucnost registracije vozila i legalna upotreba na cesti nije moguca.
Ako hoces auspuh kupi original ili original rabljeni sa papirima, sve ostalo je bacanje novaca.
Cesto sam vidio da fejkovi ne samo da nisu legalni nego vole pucati i jako su kratkog zivotnog vijeka, ne daju ni performanse ni zvuk originala jer je ausppuh proracunata stvar sa jako malim tolerancijama.

--- Kraj citata ---

jel se sjecas bibe, on je radio odlicne fake auspuhe cak i za englesko trziste, ne treba zaboravit da je prvo skuterom i otisao ih hrvatske u englesku
se cujes jos šnjim?

:headbang: :headbang:

Tomi_ZG:

--- Citat: avr freak - 29 Listopad, 2020, 12:43:32 ---vjeruj mi da ćeš s 3 metra vidjeti razliku ukoliko ga samo jednom primiš u ruke.

1 slika fake, 2 slika original

--- Kraj citata ---
Izgled je još tu najmanje bitan,je da je Akrap debelo preskup ali kopija je kak i naziv veli - kopija,najčešće sfušarena i napravljena od otpadnog đubreta pa i košta koliko košta

Jbg puno košta razvoj i testiranje,tutleki misle da u Akrapu vrijedi samo materijal,a ostalo dođe po duhu svetom,bio je neki dokumentarac o njihovoj tvornici,kad su počeli radit spuhove za aute,svako vozilo koje im nisu ustupili za razvoj i testiranje spuhova su kupili,a spuhove i grane oblikuju nekim strojem pomoću vode pod pritiskom

Ko misli da je spuh za motor skup... skoro 100 000kn

https://www.atomic-shop.eu/part/7013-S-PO997GT3E/

balki:
Kvalitetan proizvod se sastoji od razvoja, tehnologije, alata, materijala, ljudi, troskova firme/pogona/voznog parka, skladista/logistike, distributivne mreze, supporta, marketinga, certifikata/atesta, davanja drzavi...
Naravno da mi je 3600kn puno za auspuh pa sam se isciganio za polovni spotuljeni i pripasivanje, ali realno za Akrapovica mozete naruciti svaki dio zasebno ako zatreba (muffler, karbonski dio, inox spojni dio, katalizator, selne i obujmice, zakovice, vunu...). Po paprenoj cijeni ali se moze. Sa Malossija npr covjeku otpadne ona inox zavrsna cijevi i spali se karbon i onda plakanje a njihov support ni bu ni ba- no respond. Pa onda nakon xx kukanja lansiraju odjeb:-/

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju