Ostalo > Razne offtopic teme :)
Novi privremeni dom za skuter kolekciju
challenbeen:
Evo još jedan projekt za inspiraciju za sve koji nemaju mjesta za svoje ljubimce :glasses2:
Kako mi je garaža postala prenatrpana, i kako skuteri imaju problem pri ulasku u nju (zapinju ralicom), odlučio sam ubrzati postupak izgradnje nadstrešnice ili sjenice za skutere. Preko ljeta na ovom mjestu stoje stolovi za goste koji dolaze na ljetovanje. Poranjeni su na mome balkonu tako da je u zimskim mjesecima samo prazna ploča betona.
Nekidan sam kupio u Pevexa dijelove, nosače greda, grede, šarafe sa tiplama, OSB ploče sa utorima za umetanje druge ploče te koljena za spajanje. Šarafe imam u šteku od prije. Evo jednostavno sam jutros sve izmjerio da bude sve identično udaljeno za 6 stupova greda, no prije toga sam počistio lišće da mogu nasipat do... Popodne sam bušio rupe i zatiplao nosače greda u beton.
Mjerenje OSB ploča i mozganje
Gore sam zaboravio napomenuti da sam sve željeza koja će se tu ugraditi prošao temeljnim antikoroznivnim sprejom, te sprejom za felge. Ipak sam na Pagu :glasses9:
Nastavlja se :)))
Corector:
Ovo je bolje rijesenje nego sator. :icon_thumright:
zvonkec92:
Odlicno, planiras li kakav lim izvana na OSB ploce da ih zastitis jer ti na kisi bas i nece dugo potrajat kad se namoci raspada se
challenbeen:
hehe lim na Pagu... vijek trajanja manji od OSB ploče ;D ;D
šator je bio samo ispitivanje terena... :glasses9:
challenbeen:
Danas sam nastavio sa radovima, ne znam što mi je jučer bilo, ali kad radim na brzinu, onda previše griješim. Danas sam popravio greške koje sam nekako stručno falio po 10-ak cm sa svake strane... haha
Nakon toga, prava zabava počinje. Ta prava zabava bila je prekinuta 20 puta. Neću sve nabrajat što sam sve morao ići ostalo napraviti, ali koliko sam poslije stigao sa ovim, jednostavno sam prezadovoljan... Dovukao sam Lild Parkside alat koji sam prvi puta koristio (osim par puta za probu) i pokazao se fenomenalan alat, a da ne pričam o preciznosti i praktičnosti samog lasera kojeg ima...
Prvo sam postavio stup, pa ga šarafio.
Zatim sam precizno rezao za dužinu, i povezao ih gore.
Ovdje mi je puklo zbog loše tiple, moja greška... a i nešto slabiji beton hehe
Poslije sam od ostataka dasaka napravio bočne fiksatore da bude čvršća konstrukcija. Njih sam bušio dugim svrdlom i zategnio turbomatic šarafom.
Gore sam spojio poprečno sa gredom, a sa bočnih strana sam odmah montirao OSB ploču, i sad je to postalo ultra strong!
otišao sam u Pag po materijal (šarafe i poveznice) jer su mi zafalili, i do povratka pao je mrak. Zatim sam samo pospremio alat i čekam novu svjetlost dana :glasses9: :frajer:
Projekt se nastavlja ...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju