Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Pomoć oko skutera
Poggiali:
Ja sam neki dan stavljao u trekkera novi set...trebas nesto ovakvo
https://mstrgovina.hr/hr/Lezajevi-volana-set-za-Peugeot?search=lezaj%20volana%20peugeot
ja sam stavio sve velike i te male koje idu na gornju stranu... ne mozes bez njih biti...
Naravno, pozeljno je promjeniti i te dosjede koje dobis u setu, jer su se stari poderali sa starim kuglicama...
ps. vilicu stezes toliko da nema lufta, nemoj pretezat...
Almer:
--- Citat: balki - 03 Rujan, 2020, 07:39:35 ---Kupi u trgovini lagerima kuglice istog promjera kakve su i dolje. Stavljaj ih na mast i kada ih slozis cijeli krug onda jednu izvadi. Slozi sve redom kako je bilo i maticom stegni tako da osjetis da se volan teze vrti i onda malo otpusti da savrseno klizi i jos cca cetvrtinu kruga. Potom stegni kontra maticu i provjeri- mora savrseno kliziti bez otpora kada okreces volan a skuter je na nogari. Ako ide teze onda korigiraj do postizanja savrsenstva...
--- Kraj citata ---
Slozio sam dolje sve kuglice,ali nisam izvadio jednu kao sto si mi ti rekao,da li je obavezno ako jest da skidam ponovo i da vadim jednu
balki:
Ak meces originalni ser onda dobis kuglica kolko treba. Ak uzimas u rinfuzi onda neznas kolko ih ide. Ako pretjeras i natiskas ih jednu do druge onda se teze volan okrece i npr nemres se bez ruku vozit (to je najbolji test dal je volan "pretegnut").
Zato ih nameces full i jednu maknes;-)
Almer:
--- Citat: balki - 03 Rujan, 2020, 20:20:37 ---Ak meces originalni ser onda dobis kuglica kolko treba. Ak uzimas u rinfuzi onda neznas kolko ih ide. Ako pretjeras i natiskas ih jednu do druge onda se teze volan okrece i npr nemres se bez tuku vozit (to je najbolji test dal je volan "pretegnut").
Zato ih nameces full i jednu maknes;-)
--- Kraj citata ---
Upravo tako,sve sam ubacio ali nisam jednu izvadio i sad mi teze mota :happy8:
Krivo mi sto sam debil i sve sastavio pa sutra moram rastavljati,uglavnom bar znam gdje sam pogrijesio,hvala :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju