Tehnički kutak > Tehnička pitanja
NRG Power- razrada nove termogrupe pitanje
maximus1997:
Pozdrav. imam par pitanja u vezi razrade. U pitanju je orginal piaggio cilindar i klip
1. Koliko km traje i šta je najbitnije u početku?
2. Da ubacujem u gorivo još 2% dodatno ulja s pumpinih 2% za dodatno podmazivanje i jel oke Motul scooter expert polusintetika ili da uzmen neko full?
3. Što se tiće karba Imam dellorto 17.5 manualni čok koji je bio prije sa malossi kitom ne znam koja je dizna na njemu al je sigurno bio usklađen sa kitom, da ostavim njega ili da stavim drugi dellorto kojeg imam u rezervi novi 17.5 phva sa el.čokom, i koja je dizna serijska na tom novom i jel treba stavljat veću?
:help:
matija84m:
Treba
gavranpero:
Ja sam čak koristio Castrol mineralno u početku za razradu (oko 2% u tank), sa pumpom ulja koja vrti polusintetiku. Razrada prvih 100km kao penzioner,(30-40kmh max), zatim drugih 200km malo življe (smanjio ulje na 1% u tank). Nakon toga samo uljna, uz zagrijavanje od par minuta, i lagan start. Kad sa zagrije na radnu, kombinuj i doziraj gas, samo ne pun konstantno.
matija84m:
Ako je hitno najbolje ga ostavit da radi na leru cjelu noc. Pa ujutro odma pun gas moze.
dario007:
Ja ostavio dva puta po pola sata,lagana voznja 20ak km i onda poceo cepat sa serijskim auspuhom.Nakon 100km ubacio zx-a i napravio 500km doslovno u punom gasu.Prvih 20ak km je bilo dodatno ulja u tanku uz pojacanu uljnu pumpu.
Sad to izgleda nekako ovako nakon 600km
Karike nisu nista crnila pustile,tako da smatram da je tu kraj razradi i cepam pun gas kao i do sada :confused5:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju