Tehnički kutak > Garaža
Yamaha X-max 300 2020 by Challenbeen
balki:
Skuzer vecina nas gleda ko hoby a ne nuzno prevozno sredstvo- to potvrdjuje nase prisustvo tu :headbang:
Za dr.Puley mislim da je dobro rjesenje za stock variomate (tj bolje od okruglih tolica) i sigurno bi iso na to da nisam Polinija stavio. S Polinijem sad stvarno nemam potrebe isprobavati i te dr.P "slidere" jer vec radi kako sam zelio.
Corector:
--- Citat: challenbeen - 08 Listopad, 2020, 17:23:55 ---To%u010Dno mi fali u nekim trenucima bolje ubrzanje, tj start, i onaj me%u0111u start tipa 50-100... samo da 10% bolje vu%u010De, ja bi bio presretan :glasses9:
--- Kraj citata ---
Ha ha, tocno ti fali jos nekih 70 konjica, tu bi tebi negdje poceo respect prema masini, sto znaci da konacno razmisljas o (po)pustanju gasa.
matija84m:
Kolko ima uopce ta masina konja/kilowata? Mislim serijska po papirima.
Poggiali:
--- Citat: dario007 - 08 Listopad, 2020, 01:25:14 ---Pa ajde objasni na temelju cega imas dobiti,zato kaj si vise platio?
Jel shvacas da su nulti i krajnji polozaj isti,ili ti nekom praksom pokusavas dobiti ono sto je nemoguce?
Skuter trke nisu montiranje svega iz kataloga,to je more pokusaja i promasaja i probavanja svega i svacega,lude kemije,ali opet nitko ne vozi dr.pulley rolice,a dozvoljene su i svima dobavljive.
U cemu je razlika u radu variomata na skuteru od 400cc i od 50cc,da se na jednom osjeti,a na drugom ne?
Nisam probao i ne planiram probati jer znam kako radi variomat i kako izgleda rolica i kako izgleda to sta bi trebalo napraviti nesto sto ne moze.
Ovo sto si ti uvjeren da ona duze traje je relativan pojam,jer da vrtnja trosi rolicu ona bi se promjerom smanjila,a nebi dobila brid.To dobija od trenja u maksimalnom polozaju.
Neda mi se ulaziti u rasprave,ali svakako necu nekome preporuciti da kupi maglu.
Sutra cu prebaciti ovo u offtopic da covjeku ne kvarimo temu.
--- Kraj citata ---
Dario daj ne histeriziraj... za lika koji se bavi skuterima se totalno ponasas ko neka konzerva... lepo velim da sam probao i kakav je moj osjecaj... i kaj kaze cajger od sata na mjestima di znam kak je iso serijski, a kak je iso sa ovim... ja sam probao i lakse klasicne okrugle rolice i nije to to... ti ne razmisljas da je ovo asimetricna rolica , koja najvjerojatnije glumi i drugaciji tip kanala u variu... meni nis ne znaci jel on ima isti pocetni i krajnji polozaj, sto zapravo ja ni ne znam... ja sam smontirao i vozio se...
i sad ti iz nekog protesta moras to posrat jer si ti vec u glavi rijesio matematiku...
ja sam bzvz uzeo te rolice jer sam vidio neku ekipu da je zadovoljna, reko nemam kaj zgubit, a vario mi se ne kupuje dok ovaj ne poderem seriski i ugodno sam se iznenadio... ne dize na gas na zadnji, al lepse ide i razvija snagu...
challenbeen:
--- Citat: matija84m - 08 Listopad, 2020, 19:08:02 ---Kolko ima uopce ta masina konja/kilowata? Mislim serijska po papirima.
--- Kraj citata ---
28 na radilici, 20 na kolu zadnjem
--- Citat: Corector - 08 Listopad, 2020, 19:01:40 ---
Ha ha, tocno ti fali jos nekih 70 konjica, tu bi tebi negdje poceo respect prema masini, sto znaci da konacno razmisljas o (po)pustanju gasa.
--- Kraj citata ---
Polako, da iskoristimo prvo ovih 28 što isporučuje cilindar, onda idemo dalje :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju