Ostalo > Razne offtopic teme :)
Besplatna struja ?
challenbeen:
--- Citat: gavranpero - 01 Kolovoz, 2020, 21:52:01 ---Perpetum mobile je samo maštarija, jer ne možeš dobiti više energije nego što si dao.
Najjače kad lik uključi još i bušilicu, a super stroj ni na trenutak da promijeni broj obrtaja. Lažovčine na kvadrat.
--- Kraj citata ---
Nije samo maštarija. Imaš zaštićen patent od 1930-ih godina (navodno Tesla + otkup prava) ... Bilo je par pokušajeva i upita u EU zavodu za Patente...
gavranpero:
Dobro, zaštićen patent ne znači da se ne može proizvesti sa nekim izmjenama. Ako je i moguće, to bi se kosilo sa zakonima fizike i mehanike. Po tome skuter bi mogao ići sam od sebe, bez dodatne energije ? ::)
challenbeen:
--- Citat: gavranpero - 01 Kolovoz, 2020, 22:35:51 ---Dobro, zaštićen patent ne znači da se ne može proizvesti sa nekim izmjenama. Ako je i moguće, to bi se kosilo sa zakonima fizike i mehanike. Po tome skuter bi mogao ići sam od sebe, bez dodatne energije ? ::)
--- Kraj citata ---
Ne samo skuter... :D sve ostalo... I bilo bi jako skupo... Onda bi nam dali namete na kisik :S haha
zvonkec92:
Doso mi susjed danas sa idejom jer je on to vidio na jutubu a ja posto imam svega vraga doma bi mu trebao pomoc napravit svemoguci stroj, i sad on meni prica kao treba ti generator od 5kw i elektromotor od 2kw koji bi ga pogonio i jos ti kao ostane 3kw viska strujeb za trosit sastrane 😆 neznam kaj bi pametno reko nemam blage veze o struji pa neznam jel to moguce il nije. Znam samo da agregat kaj imam doma od 2kw kojeg pogoni motor od kosilice od 5ks i kad se usteka nekaj kaj vuce tu oko 2-2.5kw motor se muci samo kaj me crkne jer nema snage vrtit generator.
balki:
Sve ima svoju efikasnost odnosno gubitke. Da sve fakat moze (a nemoze!) bit savrseno i da ti ostane samo 1% gubitaka na lezajevima i taj jedan % bi se pretvarao trenjem u toplinu i imao bi pusionu. A gubitci su puuno veci od tih 1%. Nek je pusiona na motoru 10%, na generatoru 10% vec imas 20% pusione da ne nabrajamo dalje.
Cim ti netko pocne trkeljat o takvim projektima odmah mozes bit siguran da mu fale elementarna znanja iz fizike i da qrca ne kuzi...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju