Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Skipper ST 150 4T 2002 by Challenbeen

<< < (36/41) > >>

challenbeen:
Znači već se punih 40 dana zajebavam sa skuterom, a ne znam što mu je. Do sada nisam ni pisao ništ jer sam izgubio kompletnu inspiraciji i volju za skipperom.  :dontknow:

U mašini je blokirala radilica iz do sad nepoznatih razloga. Termogrupu sam skinio, nije zaribala. Radilica se ne može ni na silu okrenuti. Nemam izvlakač za magnet pa sam stao sa prekopavanjem mašine. Doduše, skuter je u dijelovima, stoji nekih 35 dana tako.
Ako netko ima mašinu za njega, drage bi je volje otkupio a za uzvrat ponudio VX125 blokove plus neke pare, samo da mogu skuter složit.  :headbang:

Postavit ću uskoro neke fotke, za sad nemam volje za time.
Palo mi je napamet prebacit ga na vodene blokove, al trenutno mi je to prevelik trošak i za to mi treba donorski skuter kompletan

challenbeen:
Šok i vjeverica.
Mašina nije zaribala. Radilica se vrti perfektno. Termogrupa i ostali dijelovi u odličnom stanju.
Ali je zato i otkriven KONAČNO problem nakon više od 75 dana jebade sa blokovima i Skipperom.

Ispostavilo se da je do struje bio problem. Jednostavno su se namotaji RASPALI i blokirali magnet... Znači 10 minuta san staja i gleda i nisam moga virovati što se desilo hahaha...

Naime, nabavljena je još jedna mašina za dijelove koja je u dobrom stanju, prije otkrića kvara... Tako da dijelova za riješiti problem imam! Naručeno je novo ulje, novi filter i nove brtve za presložiti mašinu!!! YESS

Nadam se da će sve biti gotovo u naredna dva tjedna ovisno koliko budem imao vremena. Ovo ulje za motor je kupljeno za prvih 500 kilometara da se ispere mašina pa će se staviti OEM Motulovo ulje...  :icon_thumright: :icon_thumright:

Poggiali:
mozda nebi bilo lose prekontrolirat radlicu da je "udarac" nije izbacio iz balansa :S

challenbeen:
Kad je skuter stao, nije blokirao, nego je onako doslovno polaaaaako zakocila masina i ugasila se... zato vjerujem da joj nije nista. Doce mi frend iz Novalje pomoć složiti tako da ćemo zajedno pregledati blokove prije sklapanja!

matija84m:
Nemrem vjerovat koji banalni kvar. Steta da nisi odma trazio problem. Ali dobro ovo ces lako sanirat :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju