Tehnički kutak > Tehnička pitanja

ST 200 problem sa paljenjem

<< < (10/11) > >>

challenbeen:
Kakvo je stanje sa akumulatorom? Jel nov? Kakvi mu je napon?

Disco:

--- Citat: challenbeen - 19 Lipanj, 2022, 10:57:29 ---Kakvo je stanje sa akumulatorom? Jel nov? Kakvi mu je napon?

--- Kraj citata ---

Nije nov sada ima te 3 godine koliko ga vozam na popravke, ali imam punjač i pali skuter bez greške, dobro vrti, i svjetla rade normalno, nema pada napona, a sam napon ti kažem kada ga dobijem nazad, za sada je još uvijek kod mehaničara.

Disco:
Evo pokupio sam skuter u petak. Odvozio sam 100injak km i za sada vozi....mijenjano nije opet ništa.
Dobio sam ''savjet'', a to je da je Keihin ''kinesko smeće'' i da kada slijedeći put skut stane, samo malo kacavidom kucnem po poklopcu membrane da se igla otpusti... :notworthy:
Pa da se stvarno ne može popravit ako je do toga?!?!  :icon_scratch:
A što se akua tiče, evo 10ak min nakon vožnje je bio na 13V, ali ne vidim uopće problema sa njime jer sve drugo radi kako treba na skutu.

I čisto ovako me zanima, pretpostavljam da Walbro paše bez ikakvih preinaka i majmuniranja?
Vidio sam i video nekog amera koji je sa Vespe maknuo el pumpu benze i stavio vakuumsku, ne čini se kao znanstvena fantastika.
Kaže on da su ove el pump išle samo 1 godine na Leader, ili su se pokazale kao ''odlične'' ili se leader prestao proizvodit?

Tihich:
Ja sam sa svoje vespe prebacio sa el. pumpe na vakuum ventil i radi super.
Sa el. pumpom mi je znala prelijevat fergazer (125ccm leader agregat)

Disco:
Da se javim samo da sada skuter vozi normalno i prima gas kao bog.
Evo napravio sam ''rekordnih'' 800+km bez ikakvih problema.
Što je bilo na kraju?
Pa nakon što mi ga je majstor opet vratio sa počišćenim karburatorom i sa ovim super savjetom da ga kvrcnem po potrebi skužio sam da je u roku od 20min opet počeo mrvu štucat.
Tj to se dešavalo zapravo već neko vrijeme i prije nego je prvi put crknuo pa sam ja to uzeo sa vremenom pod normalnu boljku karburatora, a to je da npr na semaforu krenem pun gas i skuter krene kako treba, odjednom kao da je ostao bez benze, štucne na manje od sekunde i onda odjednom ulovi opet pun gas.
Bio sam pitao i majstora da li je to normalno za karb i rekao je da nije nikako i da se njemu to kao nije desilo kada ga je probavao, dok se meni stalno dešavalo zadnjih X godina, posebno nezgodno je kad uletim u zavoj dam gas a skuter štucne dok sam nagnut...
I OK, kako je opet krenuo štucat otišao sam tražit neki čistač za cijelo napajanje benzom i na kraju kupio neki STP od 150kn za koji veli da je za 60-70L benze pa sam ga ulio malo u rezervar sa benzom i tako 2-3 puta. Otkad sam to g#vn% ulio, ali stvarno gas prima kao lud, kako ne pamtim već godinama, plovak se normalizirao (od predzanjeg popravka je divljao od praznog do punog i slično) i skuter mi prvi put troši ispod 4,5L točnije 3,8-4L.
Prije ovoga sam mislio da su ti aditivi ono što američani zovu snake oil iliti placebo, ali evo uvjerio sam se da to g#vn% stvarno radi i da je očito bila neka šporkica u rezervaru/pumpi/cijevima/plovku/gdjegod prije karba. Nije mi samo jasno kako su prozorne cjevčice i filter benze te sama vidljiva benza bili čisti ko suza prije ovoga.
Razlika je stvarno osjetna i još mi je ostalo dosta tog čuda.
Da sam probao prije mogao sam uštedit hrpu love i živaca.
Najgore je što mi je frajer iz Master moto Nautike navodno mijenjao pumpu benze i kako veli očistio je cijeli rezervar i sve.
Imam filing da me na kraju samo dobro ošišao....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju