Tehnički kutak > Injection
2 mjeseca Runner Purejet novi model
Corector:
Slozio sam ga. Zbog ovog govneta sam izgubio barem 3000kn, jer sam se jebavao dok sam trazio kvar. Netko je pokusao popraviti sjeban skuter, ali je djelomicno uspio. Stavio je nov kompresor koji je nabijao 6 bara i nove karike na izrisan klip i cilindar. Rezultat je bio da skuter pali, doduse ne bas najbolje, vozi, ali s malo manje snage i samo odjednomkad se ugrije krene brutalno trokirati na 1/3 gasa, puca na auspuh, a kad ga izgasiras na vise onda ide. Uglavnom, skut je kao poluispravan, ali nesto smrdi u cijeloj prici.
Moja greska je sto sam mjerio komoresiju s ukljucenim kompresorom, a novi je znatno pridonio povecanju komoresije u cilindru, inace to oduzimam na polovnim primjercima, i tu sam izgubii nesto vremena.
Na skuteru je potrgano i unisteno:
- strunuo anlaser iznutra
- crkla svijecica
- sjebana lulica, razvaljen dosjed
- sjebana plava dizna, netko je istekao pa ustekao bez Oringova i vruci olinovi je poceli topiti
- istopjeno kuciste zelenog injektora zbog oregrijavanja skutera
- netko je umetnuo neki limic u ternostat
-vozen na cistu vodu i sve je hrdjavo
- istopila se lulica na spoju glave vode i neki je kripl stavio klingeritni dihtung na mjesto O ringa
- istopljen i unisten senzor tenoerature od pregrijavanja
- pocupane sve pregrade iz ausouha, sasvim nepotrebno
- klip sjeban
- cilindar izgreban
- karike je netko stavio nove novcate
- komoresor je stavljen drugi
- netko je promjenio usis s onim plasticnim
-crko akumulator
-pogonskom remenu ispao konac, jikad mjenjan a sada ima 14tkm
-izgorila unutarnja brtva glave
Ima jos poneka sitnica...
Plus, trebalo bi obaviti servis prijenosa, znaci novi remen, mikroremen, klizace, to je minimum. Trebalo bi staviti nove gume, trebalo bi staviti novu kociinu tekucinu.
I daj mi recite kako ovo sve naplatit 300kn? Ako vec nakon 200kn krece frka, jer ipak je to skuter.
gavranpero:
Ja sam imao priliku da na skuteru umjesto normalnog aku, vidim bateriju iz onih dječijih autića. Ipak je to samo skuter.. 8)
balki:
Znojis se kad pogadjas posao a ne dok delas;-)
Corector:
Fala Balki!
danijelP7b:
Uglavnom veselo radit na takvim skuterima :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju