Općenito > Propisi
Mjera za proklizavanje kotača :) aka škripanje
Pupo:
Eo maloprije idem iz grada i dam malo više gasa na izlazu iz raskršća i fala bogu točkovi provrte, Jbg teška noga na gasu a i rosa taman pala. Idem 100m dalje i zaustavi me murjak i bla bla bla, alkotest, ..., i kaže men murjak postoji mjera za škripanje. Sada mene zanima koliko para bi me to izašlo ili ako bi me netko mogao uputiti na taj zakon da vidim o čemu se radi. Ipak nije isto "spontano" proklizavanje i divljanje :toothy9:
Aco:
--- Citat: Area51 - 26 Listopad, 2008, 01:42:04 ---Eo maloprije idem iz grada i dam malo više gasa na izlazu iz raskršća i fala bogu točkovi provrte, Jbg teška noga na gasu a i rosa taman pala. Idem 100m dalje i zaustavi me murjak i bla bla bla, alkotest, ..., i kaže men murjak postoji mjera za škripanje. Sada mene zanima koliko para bi me to izašlo ili ako bi me netko mogao uputiti na taj zakon da vidim o čemu se radi. Ipak nije isto "spontano" proklizavanje i divljanje :toothy9:
--- Kraj citata ---
Članak 52.
(3) Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača ili upravljati mopedom ili motociklom na jednom kotaču ili motornim triciklom, četverociklom ili lakim četverociklom na dva kotača.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
skuterFan:
znao sam da se nesmije to naglo kretanje al za na zadnji nisam znao, mislio sam da ljudi to nerade jer neznaju..:)...i skup je to sport, 1000kn nije malo...
djsmola:
Nesmijes ni bicikl vozit bez ruku, kazna mislim oko 400 kn
:laughing3:
gokiSP:
ma daj pretjeruju s tim zakonima i kaznama...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju