Tehnički kutak > Tuning skutera

Molio bih savjet za primar i sekundar od stage6

<< < (12/22) > >>

BP:

--- Citat: matija84m - 05 Travanj, 2020, 08:26:55 ---
--- Citat: giannelli - 05 Travanj, 2020, 06:09:08 ---LUDI SPLIT YA’LL  :headbang:

Jedva cekam vidjeti sve to i kako ce to ic, mozda bas i ja uzmem 90mm radilicu sa distancom, OPA  :laughing7: :laughing7: :laughing7: :laughing7:

--- Kraj citata ---

A kako to u praksi izgleda sa  90mm radilicom?
Ovako na prvu mi djeluje kao da ce se vrijeme usisa dosta produzit? Mozda krivo mislim?
Odnosno ako termogrupa ni je rađena za taj hod dali ce bit tu kakvih gubitaka?
stvarno mi djeluje da ce se svi tajminzi porememetit?
Nadam se da grijesim?

--- Kraj citata ---
Piše da je hod original. Dulja je samo klipnjaca ako opis odgovara. Distancira se cilindar za produljenje klipnjace i tajminzi su isti. Ali je brzina klipa manja, slabija su bocna opterećenja na klip i cilindar. Vrlo interesantna modifikacija u autima u današnje vrijeme, mašine se masovno destrokaju i stavljaju se dulje klipnjace kako bi motor trpio više okretaja.

Poslano sa mog S61 koristeći Tapatalk

robyakarider:
kako moze biti brzina klipa manja kad je isti hod?

dario007:
Timinzi se smanjuju sa duzom klipnjacom.Doduse radi se o jedno 2 stupnja,tako da je zanemarivo.

Samo ovo kako BP kaze,puno manje lamatanja klipnjace se dobije i masina lakse usisava smjesu u blok jer je cilindar udaljeniji.

BP:
Akceleracija klipa. Pogriješio sam u terminologiji.

matija84m:

--- Citat: BP - 05 Travanj, 2020, 09:26:21 ---
--- Citat: matija84m - 05 Travanj, 2020, 08:26:55 ---
--- Citat: giannelli - 05 Travanj, 2020, 06:09:08 ---LUDI SPLIT YA’LL  :headbang:

Jedva cekam vidjeti sve to i kako ce to ic, mozda bas i ja uzmem 90mm radilicu sa distancom, OPA  :laughing7: :laughing7: :laughing7: :laughing7:

--- Kraj citata ---

A kako to u praksi izgleda sa  90mm radilicom?
Ovako na prvu mi djeluje kao da ce se vrijeme usisa dosta produzit? Mozda krivo mislim?
Odnosno ako termogrupa ni je rađena za taj hod dali ce bit tu kakvih gubitaka?
stvarno mi djeluje da ce se svi tajminzi porememetit?
Nadam se da grijesim?

--- Kraj citata ---
Piše da je hod original. Dulja je samo klipnjaca ako opis odgovara. Distancira se cilindar za produljenje klipnjace i tajminzi su isti. Ali je brzina klipa manja, slabija su bocna opterećenja na klip i cilindar. Vrlo interesantna modifikacija u autima u današnje vrijeme, mašine se masovno destrokaju i stavljaju se dulje klipnjace kako bi motor trpio više okretaja.

--- Kraj citata ---

A znaci hod je isti :icon_thumright:
To je sad jedna druga prica i sve stima.
Samo se je klip udalji od radilice i to je super stvar bas zbog tih bocnih ooterecenja koji su sada znatno manji.
Zanimljivo bas. Samim time pera klipa manje trpe i manje se habaju :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju