Ostalo > Motocikli
Unos motora iz SLO u HRV
Stane256:
išao sam na carinu se raspitati malo šta sve treba i rekli su mi sljedeće, prvo pronaći motor i kupiti od vlasnika, zatim vlasnik odjavljuje motor i i uzima tablice, tad stavljaš probne tablice da bi se dovezo kući ili ako imaš drugačije riješen prijevoz može i kombi/prikolica, samo pazi da je sve dobro svezano inaće ti mogu opalit poštenu kaznu :D . Zatim ispuniš kupoprodajni ugovor, te ovjeriš kod javnog bilježnika kao dokaz da motor nisi ukrao već kupio od vlasnika. za unos preko granice ti treba potvrda od proizvođača/CoC (dks.si Maribor), kupoprodajni ugovor te knjižica vozila. Kad pređeš granicu ideš na homologaciju, plaćat carinu, posebne poreze, tehnički, osiguranje, dobiš tablice i pičiš!!! Mislim da je to to, danas sutra idem po motor pa javim više informacija. ali uglavnom puno natezanja je s tim svime i papirologije.
3alfa3:
Sto nije bilo govora da COC mora izdat domaci zastupnik, a da strane ne priznaju? Znam da je DKS glavni distributer, ali Kawasaki ima i u HR dealera, mozda da nazoves kojeg kod nas pa pitas da ti oni izdaju COC?
Ne znam, nisam se raspitivao, ali mislim da sam nesto takvo procitao na motori.hr
Ceki21:
Da, COC se izdaje u RH. Konkretno Ruting Honda- poslali uplatnicu, uplaćeno i za pola sata dobil COC (dobije ga stanica za tehnički pregled u sustav, ne dobije se mailom ili fizički)
Stane256:
išao sam pitati u Pro-bike i rekli su mi da oni ne izdaju tu već dks u mariboru, da svejedno ide preko njih sve. Potvrda je koštala 100e....
3alfa3:
--- Citat: Stane256 - 27 Veljača, 2020, 07:05:20 ---išao sam pitati u Pro-bike i rekli su mi da oni ne izdaju tu već dks u mariboru, da svejedno ide preko njih sve. Potvrda je koštala 100e....
--- Kraj citata ---
Pa za Kawasaki su ovo sluzbena mjesta u HR:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju