Tehnički kutak > Garaža

Yamaha Aerox Rossi Edition 08

(1/9) > >>

koce:
Pozdrav ekipa, vec neko vreme pratim forum pa evo i ja da predstavim svoj skuter ovaj put Yamahu Aeroxa Rossi Edition '08.
Skuter je proizveden 2008mu godinu, 2009 izasao iz salon. Ja sam drugi vlasnik od pred skoro nekoliko meseca, dosao slucajno i ne planirarano iako nikad nisam bio neki fan Aerox-a.
Kod nas u MK su retki, zato Aprilia Sr ima na svaki korak :toothy10:
Da ne duzim mnogo, postavicu slike sta i kako se radilo i buduci planovi za project :headbang:

koce:
 Aerox je stigao u neispravno stanje, kod prethodnog vlasnika nije imao bas srecu polomio mali iglicasti rol lager , pa tako zacviko Stage6 Pro Mk1 70cc cilindar i nastala havarija.
Izvadio sam termogrupu, idemo sve jovo na novo, sve sto nije bilo kako treba je montirano novo i sredjeno kako treba za svoj kef.
Masina ide na stol pa ovako...
Klipjaca otpevala svoje, nije mi se dalo da se zezam i da je repariram, uzeo sam komplet novi radilicu.

Blokovi su rastavljeni fino sa radapciger.

Novi lezaji Malossi C3

Montaza je bila lagana, ugrejani u rernu , radilica je bila u zamrzivac 2dana, sve na klik ide lako.
Motoforce hpc sa pune plasticne polutke + malossi c3 lezaji.

Onda opet sam vratio celu radilicu u kesu i nazad u zamrzivac jos jedan dan, pripremio blokove oprao benzinom i jos neki odmastivac.
Sutra dan sam ubacio radilicu, metoda hladna radilica, ugrejani blokovi bez problem, dodatno sam iscentrirao sa spiun i to je to.

Bez alata nema zanata, bila dobra cena za ovaj set ureznice i nareznice pa sam se pocastio, a i super su me posluzile u rabotu nasle su mi se bar 5 puta :laughing7:

dario007:
Lijepo si to krenuo u sve to,opskrbio se alatom,novim dijelovima i voljom...ali...Napravio si jednu veliku gresku i jednu malu.

Mala je da si opet preplatio set lezaja,a unutra dobio skf bugare.Ako se ne varam u drugom projektu je bio zajeb sa Polini lezajima di si dobio ntn taiwance?

Veliku gresku cu prepustiti ostalim pratiocima,koja je to?

Corector:
Sto je sa zastitom kaveza lezaja? Zar si je dobio na lezajima iz malossi pakiranja??

PchelaUbica:
Kud je sa zastitom jos na krivu stranu gleda lezaj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju