Tehnički kutak > Garaža

SR 50 R, wanna be Marof racer (update str.4)

<< < (11/22) > >>

giannelli:
Na moje veselje danas sam nasao dijelici ovih kaburatora za koje nisam ni znao.

iz Dellorto PHBN 12 sam nasao ler diznu 34, tako da nju mogu otpisat.

u kutiji gdje su sitnice od karba sam nasao i bolcen koji drzi plovak, ma kao novi je.

onda dalje, karb 17,5 PHVA ID koji sam sinoc donio kuci, je navodno imao problem da curi na casici. To nije bilo za cuditi se s obzirom na brtvu na casici, no i sama casica je krivo nasjedala na tijelo karba.

Casica druga je uzeta sa 20,5 BB karburatora, na oko puno bolje nasjeda na samo tijelo.

Izdvojio bi svari kao zeger koji je bio zahrdan.  :dontknow: :laughing7:

druga meni bitnija stvar je vodilica sajle, originalna 17,5 PHVA je bijele boje i vrh igle ne dodiruje nju i u usporedbi sa crnom vodilicom sajle, koja ima kao utor za vrh igle. znaci ocekujem minimalno poboljsanje na odazivu gasa.  :icon_biggrin:

evo i te bijele.

I tako izgleda sad.

znaci ovo je ideja setupa:

Ler dizna 34  (bila 32)
Klipic 40  (trenutno 30)
Atomizer 211FA (trenunto 209HA)
Igla A7 (trenunto je A22)
Rucni čok (trenutno nema čok)
set brtvi
Glavna dizna 60 (trenutno 56)

Nemam pojma kako cu pronaci atomizer 211FA, zna li tko kataloski broj?

Prvobitni setup ce biti

Piaggio 50ccm
Original radilica Piaggio
Polini Variomat Hi-Speed sa 31° D6 kalotom (6,3gr)
Kuplung Piaggio, Zute oprugice + bijeli centralni (Malossi)
Malossi Red Sponge
Malossi Karbonske Lamelice (0.30 ili 0.35?)
Diteh polutka
Malossi Special belt (imam ga na poslu 1kom.)
Giannelli Go

eto to je ideja za pocetak.

Poslije toga planiram.... to be contiuned  :toothy12: :glasses9:

dario007:
Ti si zapravo slozio setup ED karba,onda si odmah njega trebao kupiti i gotovo.

Ako plabiras kasnije nekakav kit,onda se sad malo rastegni pa si uzmi bolju radilicu.Rms su dobre,a pristupacne cijenom.Njih komotno mozes terat na midrace kitu.

giannelli:

--- Citat: dario007 - 01 Travanj, 2020, 22:08:29 ---Ti si zapravo slozio setup ED karba,onda si odmah njega trebao kupiti i gotovo.

Ako plabiras kasnije nekakav kit,onda se sad malo rastegni pa si uzmi bolju radilicu.Rms su dobre,a pristupacne cijenom.Njih komotno mozes terat na midrace kitu.

--- Kraj citata ---

Nije bas isto kupit dihtunge, klipic i iglu za 15€ i ED za 60-80€.

Nemoj me krivo shvatit, ovo je projektic za iskoristit dijelove koje imam. Ovaj karb zasad gdje je je bio dzabe.

Rms na moj skuter nebi ni da sam najveca sirotinja.

Znam da je ok radilica, ali necu. Do sad sam imao Top Performance sa plavim polutkama, Malossi RHQ i Stage6, ponovni odabir bi bio izmedu prve dvije navedene.

Ja sam osoba koja stalno mora nesto radit inace mi je dosadno, skuter me izasao 1200kn, zasad ulozeno 0kn. Ceka me sad mjenjanje razno raznih lezajeva i semeringa, sajli i dijelova elektronike.

Onda se jos mislim izbacit uljnu pumpu ili ne, na proslom sr50r sam je izvadio bio i stavio sajlu od sr50 minarelli, znaci izbacio razdjelnik i sajla s gasa direktno na karb. Kako sa mjesavinom stalno pretjerujem u ulju, skuter je odvozio 30.000km bez ikakvog problema.

S ovim cu ici korak dalje, eventualno opet mhr replica sa malossi radilicom i 21phbg ali na yasuni r.

Bez mjesalice i ovaj put ide uljna pumpa skroz van, umjesto nje polinijeva vodena pumpa kojoj ne treba uljna pumpa kao oslonac.

No poanta je prvo skuter dovest u vozno stanje...

dario007:
Ne shvacam te ja krivo,ali ti mene ocito shvacas...

Dajem ti samo dobronamjeran savjet.Za karb nisam znao da si imao kuciste,ali opet tesko ces naci drugi atomizer za njega.Druga stvar masa forumasa na base kitu koristi i serijski ID karb,pa nema problema.

Top performanse radilice vise nema za kupiti,to je sada RMS racing radilica i sada ima crvene plastike umjesto plavih.
Malossi rhq je tesko g#vn% jer joj dosjedi odlaze,iskusio sam u praksi,a nisam jedini.
Stage 6 je kinez,tako da samo ime placas...

Sto se tice uljne/vodene i tom problemu sam doskocio kupovinom Vicmine vodene pumpe koja ima navoj u svojoj osovini.Tako da se zupcanik vodene samo stegne seraficem,ne treba kupovati skupa rijesenja od polinija ili stage6.

Imas dosta projekata,pa baci malo oko.

giannelli:
Hvala na savjetu, no ovaj skuter sam dobio jeftino, ispod 200€ da sad ne preciziram. Znaci ideja je za sto manje kuna dobiti skuter u voznom stanju... A kada ga registriram... kao full sleeper serijalu sa diteh polutkom i preslozenim ID KARBOŠOM, te budem odusevljen kako ide kako sam ga malo platio i unatoc brutalnim cijenama SR50R-ki na njuskalu..
kako bi Corrector rekao, NEČE BITI KRAJA VJEČNOJ SLAVI.

kada se izvuce racunica ulozenoga u ovako ajmo reci skupocijen skuter... ici ce samo skupocijeni dijelovi na ovaj stroj VJEČNE SLAVE.

moze izgledati kao da kompliciram sa time kako cu sto sloziti... no sve je to jer sam davno jos obolio od ovog skuter tuninga, prosao sam 70ccm na PHVA ID i znam koji su problemi, tako da oni sto nemaju problema samo misle da nemaju problema.

PWK nisam nikada imao, niti cu, za mene najbolje radi PHBG 19, no s obzirom da nema ili nemogu naci 19 PHBG sa vijcima ler gasa i smjese na desnoj strani, odlucio sam se za 21 PHBG BD koji sam vec imao na prijasnjoj SR50R, jer znam da je lakse pristupiti karbu dok se štela kada su vijci na desnoj strani.

Na prijasnjem SR50R sam imao odspojenu uljnu pumpu, i nekako mi je to FUŠ, Polini vodena kosta samo 29€.
https://www.scooter-attack.com/polini-water-pump-mechanism-piaggio-nrg-typhoon-p280-0008-39.html

Pri odspojenoj uljnoj pumpi nisam htjeo imati razdjelnik sajle, te je stavljena bila sajla gasa od SR minarelli...

Sada u pocetku necu to raditi nego cu sloziti sve u original, i hocu samo naglasiti da dosta novca ce otici na potrosne stvari kao lezajevi, semeringe, sajle i elektroniku jer je skuter bio u moru. Zato sada necu u masinu previse ulagati.

Nisam dosta dugo bio aktivan na forumu, ali sam clan od 2008-e, to je od prvog dana kada sam prvu SR50R kupio novu iz ducana.
Tako da bi htjeo da se zna da sam sve vrijedne forumske projekte procitao i dostat znanja usvojio kroz 12 godina foruma i pratio forum kada je bio na svom vrhuncu, kada se tek uvela mojskuter trtgovina.

Ja ne znam je li nova forumska ekipa uopce svjesna da je cura TocKa clan foruma doletila iz Zagreba u Dubrovnik kako bi popili kavu i provozala tu moju bivsu SR70R-ku??? Za one koji ne znaju Anamarija je vozila utrke na Novom Marofu i SR-ka je bila u njenim rukama.

Ovo je bio taj TORQUE SR70R, nazalost ovo su jedine slike koje je google sacuvao.

Tako da hvala na savjetima ali hvala ne bi. :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju