Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Cro Dragster projekt

<< < (10/63) > >>

Dragster 50:
https://i.postimg.cc/cJ0cjWnz/20200714-084223.jpg
https://i.postimg.cc/YSRxBPNC/20200714-084233.jpg
Valjda sam sad uspio,ako ne,nek se obriše.

Dragster 50:
Pošto uskoro zatvaram sezonu vozikanja sa ovim Dragsterom, da napišem svoje mišljenje nakon prijeđenih 600km.
Vraćen Polini remen jer se diže više na polutkama, bar 4-5mm, i stavljeni valjčići 5,6gr.

Trenutni setup:
Malossi Sport 70cc
Polini for race radilica
Dellorto 17,5, igla org. A20 na 2 zubu, dizna 78, airbox na 19mm
Malossi karbon lamele 0,3
Multivar 5,6gr
Polini remen, Malossi Fly kvačilo i zvono, žuti centralni i žuti federi kvačila, polutke linearne
Auspuh Yasuni R, skinute blokade.
Tko je pratio projekt od početka, zna da sam očekivao probleme sa štelanjem karburatora, jer sam tu "najtanji", a i ovo mi je bio prvi skuter (i mašina) kojeg slažem.
Znanje stekao na YT i internetu😁
Uglavnom, do 80km spalio 3 svjećice zbog prevelike dizne, pokušavao razne igle, i pozicije, A33, i A8 špicastije, dizne od 76-82, usput u zadnjih 500km, i navodnog štelanja, spalio još dvije svjećice.
Lijepo on vuče i ide, ali tek od 40-50km/h, do tad trokira, ne jako, ali dovoljno da osjetim da nepravilno radi. Ovu zimu ću skinuti mašinu i sve pregledati, možda i nije do štelanja karburatora nego nečeg drugog.
Negdje imam i problem sa strujom, truba slabo radi, anlaser ne radi, i svjetlo od kontakta/ ulja, se ne pali kako bi trebalo.

challenbeen:
Nije palo napamet da trebaš karb 19/21?

Dragster 50:

--- Citat: challenbeen - 07 Rujan, 2020, 11:50:52 ---Nije palo napamet da trebaš karb 19/21?

--- Kraj citata ---
Iskreno, ne. Nekako se uhvatio štelanja ovoga, a za svaki slučaj da mi bude lakše, uzeo 2 nova 17,5 🤦🏻‍♂️

aragonY:
Zasto bi mu trebao 19 ili jos veci 21 za malossi sport, najobicniji base kit :dontknow:
17.5 je dovoljan za taj setup i ako ga cijeli forum moze nastelati da radi s tim karbom onda mozes i ti, samo je pitanje iskustva. A naravno i mehanicke ispravnosti ostatka skutera. Iglu spusti do kraja, tako ces dobiti malo manje goriva u smjesi kroz cijeli spektar gasa. Koju ler diznu imas? Jesi pratio boju svjecice, mozda ti treba mrvicu manja dizna, npr 75?

Sto god da pokusao, bitno je da mijenjas jednu po jednu stavku kako se ne bi izgubio u steli. Jer ako npr stavis drugu diznu, pomjeris iglu i odvrnes saraf smjese, sve to odjednom, neces znati sta je uzrokovalo promjenu na bolje ili mozda cak i na gore. Samim tim neces znati kuda dalje s promjenama setupa..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju