Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Cro Dragster projekt

<< < (56/63) > >>

Pupo:
Pratim na instagramu, tamo češće uhvatim. Samo trpaj slike.

Taj Dragster mi je dan danas top skuter, a gotovo ga je nemoguće vidjeti na cesti.

Dragster 50:

--- Citat: Pupo - 02 Lipanj, 2023, 09:27:57 ---Pratim na instagramu, tamo češće uhvatim. Samo trpaj slike.

Taj Dragster mi je dan danas top skuter, a gotovo ga je nemoguće vidjeti na cesti.

--- Kraj citata ---
👍🏻
Jučer zamalo drama. Već tjedan dana mi ne radi lampica kad dam kontakt, kod mene se upali crvena od ulja, i nakon par sekundi se ugasi. Skinem sic i rep, da ne raskopavam naprijed, vidim žice nisu spojene, vjerojatno se u vožnji odspojilo. Spojim, i usput pogledam ulje, unutra pustinja, pogledam crijevo dovoda, još par cm u crijevu prije ulaza u blok, malo crijevo iz bloka do karburatora poluprazno. Sva sreća da prvih 500-tinjak km dodajem više ulja. Dodam još u rezervoar, i stavim oko pola litre, vratim sve natrag, hvala Bogu nije zacvikao.
Krećem, odmah puni gas, 100m, i nešto puče u bloku i ode u visoke okretaje, gasim, guram doma i u glavi mi da je zacvikao. Skidam prijenos, i sva sreća samo remen. Stavljam drugi, i lagano na posao. Sve je to rezultat i dalje te prve 1/3 gasa koju nikako ne mogu uštelati, i on normalno radi od 40km/h, do tad stativa, ide, ali trokira.
Čdkam od kolege drugi klipić karburatora, da probam još to, ako nije ni do toga, čak mi pada na pamet stavljanje Dellorta 17,5 i serijskog airboxa, jer ovo stvarno više nema smisla.
Sva sreća nije radilica fasovala.

PchelaUbica:
Drugi remen da je pukao , smrdi na prijenos.. moguce da ti ga špana pa se nece razvrti dok ne uhvatis obrtaja. Nesto ne stima

mic:
Čudno je da ti tek tako pukne remen, nije to neka kilometraža u pitanju.
Nešto nije u redu, pogledaj dobro prijenos i provjeri da remen stoji ravno u odnosu na blok.
Lako se desi da remen stoji ukrivo nakon modifikacija varia i polutki pa da treba stavljati šajbe ili tokarit materijal da to stoji sve u ravnini 1/1.

Corector:
Ako je Polini remen, taj je jos prije 10 godina znao puknuti ubrzo nakon montaze. Jednom sam prilikom kupio Polini set variomat s remenom, prodao ga Cvetku, a on nakon 200km imao isti prizor kao ti. Taj Gates je prekratak i nikad nije bio pravo rijesenje. Slicnu situaciju sam imao s Malossi Specialom, raskinulo ga nakon 50km. Fenomen pucanja remena sam dozivio samo na Minarelliju, i jednom na Peugeot masini.

Preostaje ti kemija s Peugeot remenom i obrada variomata na tokarskom. U tom slicaju najvise profitiras na krajnjoj brzini. A jedini remen koji mi je funkcionirao dobro je TOP performance (Bando ga je radio), i bio sam zadovoljan s vise Malossi kevlara koji traju tocno 5000km, ali zahtjevaju preciznu stelu prijenosa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju