Tehnički kutak > Garaža
Derbi Atlantis 70 by matija
matija84m:
Vec neko vreme trazim od kuda curi antifriz. Nasao sam malu fleku u garazi ali nemogu skuzit od kuda dolazi. Bio sam raskapao masinu pa ajde mozda je kapnulo. Imam nekoliko slicnih fleka od antifriza i sada cu sve obrisat da bude suha garaza i pratit situaciju.
public photo upload
E sada je sve suho i nema antifriza vise. Vec sam siguran da ne curi iz nijednog skutera i to je ok.
Kako mi je trebalo mjesta u garazi izbacim derbia van na friski zrak i nadem drugi dan fleku antifriza ispod hladnjaka. Ufff odma trazim i nadem da je puklo crevo od vode koje ide od posude u hladnjak. Nije ni lose jer ga ima viska pa cu ga samo skratit.
Odrezem ga di je puklo i spojim na posudu. Sad ga ima taman nije vise predugacko. Dolijem dva deci antifriza i zamorce spremno za akciju.
matija84m:
Iskoristio dan za voznjicu.
Imam primjedbu na ovo zamorce jer trosi ko lokomotiva :'(
Znaci ganjanje po otvorenoj cesti uredno cepa 5l.
Dok sam sa serijskom termogrupom imao potrosnju 4l. A razlika u performansama je zanenariva. Tako da mislim vratit se na 50ccm u ovom slucaju.
Corector:
Eh steta sto ti je pobjegao onaj Runner Purejet za 200€. Fino masinicu na seraf, instalaciju u par tocaka povezes sa postojecom (+, - na aku, i zicu za kontakt) i vozi 2.4 do 2.7l. Stavis 70ccm i imas od 2.4 do 3.3l. To su maksimalni i testirani rasponi.
matija84m:
A steta da.
Mozda se pojavi kakva pura za swap :icon_thumright:
Do tada neka ceka. Slozit ga u serijalu koja ionako ide solidno i prihvatljivo.
matija84m:
Obecano izvrseno!
Vratio na zamorce serijsku termo grupu odnosno serijski piaggio cilindar koji je na prvoj specijali 40.4mm sa rms klipom i novim karikama. Ispuh je prosiren i podignut. Cilindar slozen bez brtve na blok, a glava malo spustena tako da imam squish 1mm.
Karb postelan samo na seraficu zraka pritvoren 1/4 kruga i super radi.
U malossi multivar ubacene rolice 5.6g. Mozda su malo prelagane ali budem dostelal kad nabavim malo teze.
Rezultat je da skuter ide odlicno, cak mogu reci bolje nego ikad.
Nisam palio gps ali bit ce sutra neki rezultat.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju