Općenito > Propisi
Prebacivanje skutera(u slucaju smrti vlasnika)
Srle12:
Pozdrav, zanima me kakva je procedura prebacivanja vlasnistva skutera na mene, ako je prijasnji vlasnik, u ovom slucaju moj stric preminuo.
Stric je sačuvao kupoprodajni ugovor, odjavu,knjižicu vozila, te papir e od javnog bilježnika. On je skuter kupio ali ga nikad nije registrirao vec vozio tako bez registracije(malo mjesto, skoro nikad nema policije).
Sad bih ja taj isti skuter prebacio na sebe i registrirao. Da li je to moguće i kakva je procedura?
ljubo46:
Po ostavini ce netko naslijedili taj skuter i onda ga ti "kupis" prepises od zakonskog nasljednika.
balki:
Stric pokojni ga nikad nije upisao na sebe. Napomenite ostavinskom sudcu da ima to u vlasnistvu pa nek ga uvede u ostavinsku imovinu inace nece bit na toj listi.
B varijanta (jednostavnija) je da dogovoris s bivsim vlasnikom i napravite kupoprodajni ugovor direkt na tebe i rjeseno.
matija84m:
Ili sam napravi ugovor na sebe ako imas vec podatke od vlasnika koji je u knjizici.
On je skuter prodal i nema nikakva potrazivanja.
Ti si novi vlasnik i gotova prica.
dinko1981:
Ako ce radit sam fiktivni ugovor sa originalnim vlasnikom prvo nek provjeri da je isti jos ziv :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju